Groene curry met kip en kokosmelk is een simpele maar smaakvolle avondmaaltijd. Die rijke smaak behaal je het best door zelf je Thaise groene curry pasta te maken. Mij kan je iedere week wel blij maken met een lekkere Thaise curry, vandaar dat ik dan ook altijd extra porties van deze curry pasta in mijn vriezer bewaar!
Er zijn 4 belangrijke pijlers in de Thaise keuken: Pittig, zoet, zuur, en zout. Het is belangrijk dat ze allemaal vertegenwoordigd zijn maar niet 1 sterk overheerst. Dit recept voor kip in groene curry is daar weer een perfect voorbeeld van. Pittig door de groene peper, zoet door de kokosmelk (en maistopping), zuur van de limoen en zout van de vissaus. Het water loopt me nu al in de mond.
Welke rijst bij groene curry?
Voor Thaise gerechten zoals curry kun je elke soort langkorrelige rijst gebruiken. De twee bekendste in Nederland zijn Jasmijn (pandan) en basmati rijst. Beide zijn aromatische rijstsoorten met een heerlijke geur. Van basmati wordt gezegd dat de korrel net iets langer is en over het algemeen iets droger kookt. Sommige vinden dit lekker luchtig en andere ervaren dat als te droog, je kunt dus altijd kiezen voor je persoonlijke voorkeur!
Waarom wordt jasmijn rijst, pandan rijst genoemd?
Jasmijnrijst komt oorspronkelijk uit Thailand en de echte goede rijst van hoge kwaliteit, geurt en smaakt naar pandanblad. Het is dus eigenlijk een commerciële naam, beschrijvend waar jasmijnrijst naar smaakt, want een officiële pandan rijstsoort bestaat helemaal niet.