Deze frisse smoothie met mango, kokosmelk, spinazie en citroen is een echte crowdpleaser. Simpel, lekker en gezond. Ook de kids zullen deze smoothie zonder aarzeling op slurpen!

Voor deze smoothie gebruiken we bevroren mango. Deze kun je in grote voordeel zakken in de supermarkt kopen en zijn ideaal om in de vriezer te hebben liggen. De perfecte (zoete) basis voor een smoothie.

Lees snel verder voor het recept en tips om deze groene smoothie te maken!

Frisse groene smoothie met mango en spinazie [recept]

2 from 4 votes
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Smoothies

2

bekers
Bereidingstijd

10

minutes

Ingrediënten

  • 2 flinke handen 2 verse spinazie

  • 1 handjevol 1 bevroren mango

  • 350 ml 350 kokosmelk

  • 2 el 2 citroensap

  • 1 el 1 kokosrasp

Bereiding

  • Doe de bevroren mango stukjes, de spinazie de kokosmelk in de blender en blend tot er een gladde smoothie ontstaat.
  • Snijd een citroen door midden en pers het sap van een halve citroen door de smoothie. Dit zijn ongeveer twee eetlepels.
  • Schenk de smoothie in een glas en strooi er nog wat geraspte kokos over als garnering. Mmm!

Tips

  • Heb je geen citroen in huis? Gebruik dan citroensap uit een flesje. Citroen is niet alleen lekker voor de smaak, maar je voegt ook nog eens vitamine C toe!
  • Dit is ook een heerlijke combinatie voor een smoothiebowl. Voeg dan 250 ml kokosmelk toe in plaats van 350 ml zodat de smoothie wat dikker wordt. Garneer de smoothiebowl bijvoorbeeld met kokosrasp, blauwe bessen en cashewnoten.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Hoelang kan je een groene smoothie bewaren?

Het lekkerste is om een smoothie direct te drinken. Mocht het teveel zijn en wil je het later opdrinken, zet het glas dan afgedekt in de koelkast. Dit gaat het makkelijkst in een glazen (jam) potje met deksel. Gooi dus nooit je glazen potjes zomaar weg!

Op deze manier komt er zo min mogelijk lucht bij en blijft de smoothie nog zeker 24 uur goed. In theorie kun je een groene smoothie dus een dag van tevoren maken. Zelf maak ik ze eigenlijk altijd vers. Op deze manier blijven de voedingswaarden behouden en zoveel werk is het niet!

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten