Broccoli pizza uit Donna Hay’s nieuwe boek, gezond, snel én lekker [recept]

Zin in pizza maar geen zin in een ongezonde maaltijd? Dan is hier dé oplossing: broccolipizza margherita. Heerlijk als avondeten, maar ook leuk om te delen als gezonde snack tussendoor

Broccolipizza margherita afbeelding

Pizza margherita zoals je gewend bent, maar dan met broccolideeg. Deze broccoli-variant is de perfecte combinatie tussen een gezonde en lekkere maaltijd. Je bent maar eventjes bezig in de keuken en kan meteen genieten van een overheerlijke pizza. Je maakt deze pizza met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Nog minder moeite dus!

Broccolipizza margherita van Donna Hay

Voor 4 personen 

Ingrediënten

Brocollipizza margherita:

  • 50 g parmezaan, fijngeraspt 
  • 300 g cherrytomaten, doormidden gescheurd, pitjes eruit geknepen 
  • handje oreganoblaadjes
  • olijfolie extra vergine, om te besprenkelen
  • 2 bollen verse mozzarella van 125 g, in stukjes gescheurd
  • basilicumblaadjes, voor erbij
  • fijngeraspte parmezaan, extra, om te bestrooien 


Broccolideeg:
 

  • 600 g broccoliroosjes grofgesneden
  • 90 g amandelmeel
  • 25 g parmezaan, fijngeraspt 
  • 3 eieren
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper 

Tip | Geen tijd of zin om het deeg te maken? Bij de Appie koop je ook superlekkere pizzabodems op groente-basis! Kies tussen verschillende soorten: Bloemkool en Courgette!

Meer van pizzarecepten

Aan de slag!

Zo maak je het deeg

Maal de broccoli roosjes met steeds een handje tegelijk in een foodprocessor fijn en schep in een grote schaal. Voeg het amandelmeel, de parmezaan, eieren en zout en peper toe aan de broccoli en schep alles goed door elkaar tot een samenhangend deeg. 

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bekleed twee ronde ovenplaten van 30 cm met bakpapier. Verdeel het deeg in tweeën en druk elke helft uit op een ronde ovenplaat zodat je 2 pizzabodems van 28 cm hebt.
Bak deze bodems 20 minuten in de oven tot ze stevig en licht goudbruin van kleur zijn. Bestrooi de bodems met parmezaan en leg hier de tomaten en oregano op. Besprenkel met wat olie.
Zet de pizza’s terug in de oven en bak nog 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Garneer de warme pizza’s met de mozzarella, bestrooi met basilicum en extra parmezaan en dien op. 

 

Healthy life, happy life

Week Light is het nieuwste kookboek van het Australische culinaire fenomeen Donna Hay. Ze staat bekend om haar eigen stijl met simpele, slimme, seizoensgebonden recepten. 

In dit nieuwste boek weer allemaal nieuwe gezonde recepten. Donna geeft haar visie op wat zij denkt dat energierijke ingrediënten zijn (spoiler: groenten) en leert je hoe je daarmee, na een lange dag, snel een gerecht maakt. 

Klinkt mij allemaal als muziek in de oren. Dit boek ligt dus al een tijdje op mijn keukentafel. Wil jij ook Donna’s recepten proberen? 

Hieronder vind je nog meer recepten uit Week Light en andere recepten van Donna Hay. 

Meer van Donna Hay

Week Light

Auteur | Donna Hay 
Uitgever | Unieboek Spectrum 
Omvang | 256 pagina’s
ISBN | 9789000371082
Prijs | € 32,50

Summary
recipe image
Recipe Name
Broccolipizza margherita
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email