Mijn favoriete comfortfood is pizza, maar na deze Italiaanse heerlijkheid heb ik toch altijd weer een schuldgevoel. Dat zal met dit recept niet meer gebeuren!

Groentenpizza met gegrilde paprika & artisjok

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Italiaans
Portie

2

Personen
Bereidingstijd

20

minutes

Deze groentenpizza met gegrilde paprika en artisjok is een echte healthy pleasure waarmee je de dagelijkse hoeveelheid groenten die je binnen moet krijgen weer lekker opkrikt. Bovendien is het een gemakkelijk recept én is het snel klaar. Kom maar door met die pizza’s!

Ingrediënten

  • 2 2 pizzabodems

  • 5 gram 5 rode peper

  • 15 gram 15 shoarmakruiden

  • 100 ml 100 passata

  • 5 gram 5 knoflook

  • 70 gram 70 rode paprika

  • 80 gram 80 bimi

  • 80 gram 80 artisjok

  • 60 gram 60 rode ui

  • 15 gram 15 amandelschaafsel

  • Peper en zout

  • Zelf (groenten)pizzabodem maken (4 pizza's)
  • 200 gram 200 bloemkool

  • 300 gram 300 bloem

  • 7 gram 7 gedroogde gist of 21 gr verse gist

  • 9 gram 9 zout

  • 150 ml 150 lauwwarm water

  • Scheut olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Maal de peper fijn en meng deze met de shoarmakruiden door de passata.
  • Pers de knoflook en meng deze door het geheel.
  • Verspreid de saus over de pizzabodems.
  • Snijd de rode paprika’s in dunne reepjes en verdeel deze met de bimi, artisjok en rode ui over de pizza’s.
  • Voeg als laatste het amandelschaafsel toe.
  • Bak de pizza’s circa 10 minuten in de oven totdat de randen goudbruin kleuren.

    Aan tafel!
  • Zelf (groenten)pizzabodem maken
  • Snijdt de bloemkool in kleine stukken en mix deze in een keukenmachine tot een glad geheel. Blijft het mengsel korrelig? Voeg dan eventueel wat lauw water toe. Je puree is klaar als er een mooi, glad mengsel ontstaat.
  • Meet de bloem, gist en zout af.
  • Doe de bloem in een mengkom of de kom van je keukenmachine.
  • Voeg nu het gist en het zout toe door twee aparte kuiltjes te maken in de bloem. Zorg ervoor dat het elkaar niet raakt. Komt het direct in contact met elkaar, dan neemt de werking van het gist af.
  • Voeg vervolgens de groentepuree toe aan het mengsel en mix het geheel weer goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens een deel van het lauw warme water toe. Doe dit voorzichtig, bekertje voor bekertje.
  • Voor machinaal mengen gebruik je een deeghaak. Heb je geen mixer of keukenmachine, dan meng je het in het begin met een vork totdat er een bal ontstaat. Kneed het dan verder met je handen. Is het deeg nog te droog en vormt het geen bal, dan doe je er wat water bij.
  • Hierna haal je de bal uit de kom en vet je je werkblad in met wat olie. Kneed nu met de hand het deeg soepel en elastisch in ongeveer 6-8 minuten. Het deeg is klaar als het bij het uit elkaar trekken een vliesje vormt, zoals een kauwgombal.
  • Laat nu het deeg een uur op een warme plek rijzen in een ingevette kom onder een natte theedoek.
  • Als het deeg is gerezen, leg je het op een met bloem bestoven aanrecht en kneed je het nog even stevig door om alle lucht eruit te duwen.Deegballen

TIPS

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

PIZZA van Manon van Essen

Magioni maakt gezonde pizzabodems op basis van groenten. Manon van Essen is de oprichter van dit merk en heeft nu ook een kookboek geschreven waarmee je homemade pizza’s op basis van groenten kunt maken. Je leert hoe je groentenpizzabodems én de beste en lekkerste toppings maakt. En dat allemaal snel en makkelijk: ideaal voor drukbezette huishoudens. Lekker, maar zonder schuldgevoel pizza’s eten? Dan wil je dit boek hebben!!

Probeer ook de groentenpizza met courgette en citroenricotta uit PIZZA!

Pizza manon van essen kookboek

PIZZA

  • Auteur | Manon van Essen
  • Uitgever | Spectrum
  • Omvang | 160 pagina’s
  • ISBN | 9789000366118
  • Prijs | € 17,50

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten