Ontdek 6 speciaalbier zaken in Haarlem [Cityguide]

Onze hometown Haarlem. Een stad waar je heerlijk kunt shoppen, cultuur snuiven én... lekker eten en drinken natuurlijk! De stad zit bomvol gezellige terrassen, knusse cafés en restaurants van hoge kwaliteit. Ook de speciaalbier liefhebbers kunnen zich hier kostelijk vermaken. In Haarlem zitten zelfs vier brouwerijen. Bovendien zijn er mega veel zaken waar je fantastische bieren kunt proeven.

Weet jij niet waar je moet beginnen? Wij zetten zes restaurants in Haarlem op een rij waar je de lekkerste bieren kunt proeven.

Loop mee met de BierSpijs Wandeling en ontdek dé speciaalbier hotspots in Haarlem!

1. Coster 52°

Met gastvrijheid en kwaliteit als de belangrijkste punten, is dit een echt Haarlems eetcafé. Bij het diner kun je kiezen voor een driegangenmenu die je zelf mag samenstellen. Mocht je lang blijven hangen voor een borrel, dan kun je tot diep in de nacht genieten van barbites. Je kunt hier niet alleen terecht voor een lekker gerecht of drankje, je leert hier ook over de geschiedenis van Haarlem. Benieuwd? Ga eens langs!

Coster 52°
Lange Veerstraat 20-22
2011 DB Haarlem
023 - 844 2388

2. Jopenkerk

Heeft Jopen nog een intro nodig? In deze prachtig verbouwde kerk kun je onder het genot van wereldberoemde & prijswinnende biertjes zelf het brouwproces bekijken. Een unieke omgeving om te proeven, beleven en te genieten. De Jopenkerk is ook zeer geschikt voor grote groepen. Je kunt dan kiezen voor verschillende menu's. Ook als je met een kleiner gezelschap bent, kun je er lekker eten. Neem dan het verrassingsmenu met 6 proefglazen Jopenbier en 6 gerechten, zodat je direct de complete beleving hebt.

Jopenkerk
Gedempte Voldersgracht 2
2011 WD
023 - 533 4114

3. Uiltje bar

Altijd meer dan 30 bieren op de tap, meer dan 120 verschillende bieren op fles en 20 soorten kaas! Dit vind je allemaal in Uiltje Bar; dé kaas-, en bierbar van Haarlem. Daarnaast serveren ze pizza's en mind blowing tosti's. Ervaar zelf de casual sfeer in deze leuke bar. Uiltje is ook een Haarlemse Brouwer met heerlijk hoppige biertjes die de hele wereld over vliegen en ook toffe tastings organiseren. Dus hop, naar uiltje bar!  

Uiltje bar
Zijlstraat 18
2011 TN
023 - 844 6227

4. De Blauwe Druif

De Blauwe Druif is eigenlijk een 'Brand Proeflokaal'. Je kunt hier dus het hele jaar door genieten van Brands beste biertjes. Daarnaast hebben zij ruim 20 speciaalbiertjes op fles, en serveren ze ook Haarlems Jopen bier! Om je borrel af te maken kun je genieten van hun mooie assortiment aan hapjes. Naast oesterproeverijen en gezellige thema avonden verwennen ze je met fantastische noten en kaas, en heerlijke vleeswaren. De Blauwe Druif stond niet voor niets in de café top 100, want deze wil je niet overslaan!

De Blauwe Druif
Lange Veerstraat 7
2011 DA
023 - 531 6568

5. Lokaal Haarlem

Lokaal Haarlem is specialist in speciaal bieren van alleen maar Nederlandse brouwerijen. Zo serveren ze alle winnaars van de Dutch Beer Challenge Beste Bier van het jaar competitie (sinds 2015). Het assortiment van bieren varieert tussen de 90 en 100 soorten op fles en 9 op de tap. Een aantal hiervan zijn standaard, maar het grootste aantal wisselt met de seizoenen en beschikbaarheid. Er worden verschillende hapjes voor bij de borrel geserveerd en met enige regelmaat organiseert Lokaal Haarlem café bierdiners. Dan krijg je vier gerechten mét bijpassende bieren. Zoek je meer vermaak? Er zijn hier regelmatig (brouw)workshops, proeverijen, livemuziek en dansavonden. Feestje!

Lokaal Haarlem
Koningsstraat 46zw
2011 TD
023 - 551 2129

6. Bierlokaal de Uiver

Welkom bij Bierlokaal de Uiver! Bij dit biercafé staan er 40 wisselende bieren op de tap. Als gast "verdrink" je snel in alle keuzes, daarom zijn er 8 smaakgroepen gemaakt waardoor je gelijk ziet welk bier bij jou past. Uiteraard staan ook de kasteleins tot je beschikking. Zij kennen alle bieren en helpen je graag met een smaakbeschrijving en advies. Mocht je uitgebreider advies willen en veel verschillende bieren proeven, dan kun je ook een bierproevrij boeken. Voor bier ziet je hier dus zeker goed!

Bierlokaal de Uiver
Lange Begijnestraat 10
2011 HH Haarlem
023 - 532 5399

Proef tijdens de BierSpijs Wandeling in Haarlem een bier spijs combinatie bij alle bovenstaande restaurants!

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email