Hangop, we kennen het als iets van vroeger, uit grootmoeders tijd. Ondertussen staat het wel weer op menig menukaart. Classics never die, zullen we maar zeggen. Hangop is ontzettend veelzijdig omdat je de basis kunt gebruiken voor zowel zoete als hartige hangop!
Als je leest hoe makkelijk is om deze romige lekkernij zelf te maken (je hebt 1 ingrediënt nodig), geloof je je ogen niet.
Labneh | Hartige Hangop
De uitgehangen yoghurt is een blank canvas. Je kunt er alle kanten mee op.
Fruit en andere zoete dingen liggen voor de hand en zijn bewezen mooie combinaties.
Maar hartige hangop? Je kent het vast al. Labneh is een traktatie uit het Midden Oosten en niets anders dan hangop op smaak gebracht met zout, olijfolie en andere smaakmakers als knoflook en kruiden. Hier vind je een recept voor Labneh met za'atar. Heerlijke bij allerlei recepten uit de Libanese keuken.
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten