Op zoek naar dat zomergevoel? Begin maar alvast met de volgende drie rosés van de HEMA. Welke wil je, als Nederland straks wordt overgoten met zon? Ons advies over de volgende drie rosé wijnen:

Lees ook onze top 5 van HEMA wijnen (tips van Hamersma) tasting verslag!

WINE #1 Umbrele – Pinot Grigio rosé uit Roemenië 

WijnSpijs beoordeling 1.5 sterren
Pinot Grigio rosé uit Roemenië

In Roemenië – het land waar deze rosé vandaan komt – wordt al honderden jaren wijn gemaakt. Dit wijnhuis heeft onlangs flink geïnvesteerd in het herplanten van nieuwe wijnstokken. Dit resulteert in frisse, fruitige wijnen zoals deze rosé.

Een lichte gekleurde rosé uit Roemenië, gemaakt van de Pinot Grigio druif. In de neus slaan meteen de frambozen je om de oren. Qua smaak is de rosé droog, fris en komen smaken zoals aardbeien en rabarber naar voren. Voor €5,- te vinden in de schappen, maar in de webshop van de HEMA voor €4,25.

Conclusie: Door de geur van de frambozen verwacht ik die ook te proeven. Aan de ene kant ben ik daarom blij dat ik geen frambozensap aan het drinken ben. Maar die geur zet je wel op het verkeerde spoor.. 

WINE #2 Summer Is A State Of Mind uit de Pays d’Oc 2016 

WijnSpijs beoordeling 3 sterren
Summer Is A State Of Mind uit de Pays d’Oc 2016

Deze rosé is gemaakt met Grenache & Cinsault druiven en komt uit het zuiden van Frankrijk. In het Pays d’Oc gebied  ligt in het gebied Languedoc-Roussillon,  het Mediterraans Frankrijk. Het gebied Languedoc-Roussillon bestaat uit de Pyrénées-Orientales, Aude, Hérault, Gard en Lozère. Er worden hier grote hoeveelheden wijn geproduceerd; 92% van alle Franse wijnen komen uit de Pays d’Oc. Dit staat gelijk aan de helft van de totale productie van Australië.

Opvallend is de beugelfles. Eenmaal op het strand hoef je je in elk geval niet meer druk te maken over de kurk!

Frisse zuren in de mond, zoet rood fruit in de neus en licht qua smaak. Ideaal om te drinken met warm weer! Hij ligt in de schappen voor €5,50. Mocht het lekker weer worden? Bestel via de webshop van de HEMA voor €4,-!

Conclusie: Ik vind deze wijn het lekkerste van de drie omdat zowel de geur, als de smaak, van de rosé overeenkomen. Zodra je iets anders ruikt, dan je proeft, betekent dat meestal niet veel goeds. In de meeste gevallen heb je te maken met goedkopere bulkwijnen. 

WINE #3 Blush Pinotage rosé uit Zuid-Afrika 

WijnSpijs beoordeling 3 sterren

Even het geheugen opfrissen! Pinotage is een rode druif,  die is ontstaan door het kruisen van Pinot Noir en Cinsaut (Hermitage) in Zuid-Afrika. Je ruikt voornamelijk aardbeien en watermeloen. De rosé is fris en goed droog door de hoge zuurgraad. Hij is te vinden voor maar €5,- in de schappen!  Deze wijn is goed te combineren met een watermeloensalade of andere fruitsalades.

Ik raad deze aan als je houdt van een fruitcocktail in je glas! 

Blush Pinotage rosé uit Zuid-Afrika