Meet the Hemsley Sisters! Twee knappe zusjes die voor een groot deel bepalen wat bekend Londen in zijn mond stopt. Na het succes van hun eerste boek – De Kunst Om Goed Te Eten – waren zij in Nederland om hun tweede boek te showen. 

Lekker En Snel Voor Elke Dag

Hemsley zussen
fotografie©Nick Hopper

De stralende zusjes presenteren hun nieuwe boek in de prachtige workshop ruimte van Dille & Kamille,Amsterdam. Op uitnodiging van hun uitgever, komen ze ons vertellen over hun filosofie. Een paar regels waar zij – en onder andere Gwyneth Paltrow – naar leven en eten.

“We begonnen ons familiebedrijf met goed eten en een goede gezondheid als speerpunt. Onze bedoeling was mensen te begeleiden bij het overstappen van een verkeerd voedingspatroon en een ongezonde voeding naar echt eten dat afkomstig is uit goede bronnen en op de juiste maner is bereid. Onze klanten voelden zich gaandeweg gelukkiger, gezonder en energieker.”

Gezonde sapjes
fotografie©Nick Hopper

De Hemsley + Hemsley-Filosofie

Het motto van Jasmine en Melissa – Goed eten, goed humeur, goede spijsvertering en goede gezondheid. Hoe ze dat bereiken? Heel veel groenten, goede vetten, eiwitten en niets van granen, gluten en geraffineerde suikers.
De basis filosofie staat in het boek uitgebreid beschreven in 15 regels voor een gezonde voeding.

Gezondheidsbijbel

Met alle tips en trucs die de Hemsley’s geven is dit veel meer dan een kookboek. ‘Hemsley+Hemsley’ is een levensstijl met het nieuwe kookboek als handige bijbel. Naast ‘regels voor gezonde voeding’ (zie onderaan deze tekst) staan er ook Hemsley + Hemsley leefregels in, een stappenplan tegen een kater, trucs voor een optimale keukenvoorraad en tips voor een klein budget in.

De Recepten Van Hemsley + Hemsley

De recepten in het boek zijn niet al te moeilijk, kleurrijk en lekker. Sommige recepten hadden we zelf ook kunnen bedenken, maar de filosofie achter de Hemsley’s is goed en weldoordacht doorgevoerd. Er zijn drie complete weekmenu’s opgenomen (inclusief een boodschappenlijst en uitgestippelde zondagse kooksessie) voor de thuiskok die niet creatief is of geen zin heeft na te denken over zijn eten. Wil je wel gezond doen, maar weet je niet goed hoe en heb je weinig tijd? Maak vrienden met de zusjes Hemsley.

Hemsley en Hemsley
fotografie©Nick Hopper

Knappe Zusjes

Dit 350 bladzijden dikke boek, staat vol mooie foto’s. Ook de gerechten zijn ook fotogeniek ;). Er valt naast koken, ook veel te lezen. Absoluut een boek wat je graag in je keuken wilt hebben en vaak zult openslaan. Enige minpuntje is dat het Engels – naar onze smaak – soms een beetje te letterlijk vertaald is.

Wij gingen aan de slag met de volgende recepten:

15 Hemsley + Hemsley Regels Voor Een Gezonde Voeding

 1. Heb gevoel voor je darmen – Kauw goed, eet natuurlijk gefermenteerde producten als yoghurt en zuurkool en drink zelfgemaakte bouillon van botten.
 2. Trek bouillon van botten – De kern van de filosofie van de Hemsley’s. Bouillon is voordelig, voedzaam en lekker. Een eeuwenoude ‘superfood’, volgens de zusjes. En in het boek kun je er simpelweg niet omheen.
 3. Vergeet calorieën, denk in voedingsstoffen –  Richt je op ingrediënten, niet op cijfers.
 4. Vlees en twee groenten – Groenten hebben de hoofdrol, maar dierlijk voedsel is van essentieel belang.
 5. Wees tegendraads – Onze moderne voedingspatroon bestaat meestal uit heel veel granen. Vervang ze door peulvruchten, groenten en pseudo granen (amarant, boekweit, quinoa).
 6. Vet is je vriend – Vet is een fantastische bron van duurzame energie die maaltijden smakelijk en voedzaam maakt. Het helpt de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en stelt ons in staat vitaminen op te nemen.
 7. Zoet genoeg – Suiker ontregelt je stofwisseling en moet worden vervangen door honing, ahornsiroop en gedroogde vruchten.
 8. Drink om te denken – Stop met cafeïne, fris en vruchtensap. Drink water om gifstoffen te verwijderen, eetbuien te bedwingen en alert te blijven. Begin je dag met een glas lauw – gefilterd – water met citroensap.
 9. Waar het echt om gaat – kies voor zuiver en onbewerkte producten uit de natuur en niet uit een laboratorium.
 10. Ken je producten – koop lokaal, kweek zelf en kies voor natuurlijk geproduceerd biologisch voedsel of met een wilde oorsprong.
 11. Bereid, kauw en combineer – zorg voor fitte en gezonde darmen.
 12. Wees aandachtig – neem de tijd om aandachtig eten. En voel je niet schuldig als je een keer iets ‘slechts’ eet.
 13. Minder stress – plan vooruit en slaap genoeg.
 14. Doe mee – leer je lichaam kennen en wees de beste versie van jezelf.
 15. De ‘Beter Dan’ regel- streef niet naar perfectie – het leven overkomt je.
Hemsley en Hemsley
fotografie©Nick Hopper

Hemsley Hemsley | Lekker En Snel Voor Elke Dag

Hemsley en Hemsley kookboek

Auteurs Jasmine en Melissa Hemsley
Uitgever Fontaine Uitgevers

Technische gegevens

 • Omvang: 350 pagina’s
 • Verschijningsjaar: 2016
 • ISBN 978 90 5956 687 3
 • Prijs: €29,95