Cocktail | Recept Appel Cider Mimmmmmosa

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Appel Cider Mimosa

Soms wil je een cocktail met een groots resultaat – en minimale effort. Vallen er ook nog blaadjes van de bomen én ben je in de stemming voor kaneel en appel? Neem deze. Serieus lekker.

Omdat je zowel een fles bubbels als een fles cider nodig hebt, is het fijn als je met wat meer mensen bent (denk aan een zondagbrunch). Of verzamel wat minder mensen die wat meer drinken. Dat kan ook.

herfst-mimosa-cocktail bron. Delish

Ingrediënten

  • Poedersuiker
  • Kaneel
  • Cava (of Champagne, of Prosecco)
  • Appelcider
  • Flutes
  • Dunne schijfjes rode appel

Ben jij dol op wijn en lekker eten? Doe dan mee aan de WijnSpijs Wandeling! Bekijk de agenda hier! 

Bereiding

◾️ Meng een paar eetlepels suiker met evenveel kaneel op een bordje. Zet ook een bordje met wat water klaar.

◾️  Pak een flute ondersteboven vast, en dip voorzichtig de rand in het water.  Vervolgens in de kaneel. Voorzichtig, het moet een heel fijn randje worden. Doe dit bij alle glazen.

◾️ Schenk nu – zonder de randjes te beschadigen – de glazen voor 1/3 vol met de appelcider.

◾️ Maak af met Champagne, Cava, of Prosecco.

◾️ Garneer met een schijfje appel op de rand.

Ik drink dit als aperitief in de winter, of herfst. Jij niet? Kijk dan even hier. Of hier voor meer cocktails.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!