Soms wil je een cocktail met een groots resultaat – en minimale effort. Vallen er ook nog blaadjes van de bomen én ben je in de stemming voor kaneel en appel? Neem deze appel cider mimosa cocktail!

Mimosa cocktail

0 from 0 votes
Course: CocktailsCuisine: Spaans
Portie

1

Personen
Bereidingstijd

10

minutes

Omdat je voor dit mimosa cocktail recept zowel een fles bubbels als een fles cider nodig hebt, is het fijn als je met wat meer mensen bent (denk aan een zondagbrunch). Of verzamel wat minder mensen die wat meer drinken. Dat kan ook!

Ingrediënten

  • Poedersuiker

  • Kaneel

  • Cava (of Champagne, of Prosecco)

  • Appelcider

  • Flutes

  • Dunne schijfjes rode appel

Bereiding

  • Meng een paar eetlepels suiker met evenveel kaneel op een bordje. Zet ook een bordje met wat water klaar.
  • Pak een flute ondersteboven vast, en dip voorzichtig de rand in het water. Vervolgens in de kaneel. Voorzichtig, het moet een heel fijn randje worden. Doe dit bij alle glazen.
  • Schenk nu – zonder de randjes te beschadigen – de glazen voor 1/3 vol met de appelcider.
  • Maak af met Champagne, Cava, of Prosecco.

Tips

  • Garneer met een schijfje appel op de rand!
  • Zin in meer cocktails? Neem een kijkje in onze cocktail hub.
  • Ben jij dol op wijn en lekker eten? Doe dan mee aan de WijnSpijs Wandeling! Bekijk de agenda hier

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten