Dit recept voor hertenbiefstuk is perfect voor wanneer je wilt laten zien wat je waard bent in de keuken. Of wanneer je je gasten écht wilt verwennen.
Prachtige malse en licht zoete hertenmedaillons doen het ook geweldig tussen het kerstdiner of elk ander etentje.
Koop een hert.nl
Hert is een ontzettend mooi stukje wild. koopeenhert.nl is een fantastisch initiatief die dit vlees verkoopt. Maar bijvoorbeeld ook traceerbaar rundvlees, mooie kippen en zelfs kalkoen.
Dit hertenvlees komt van edelherten geschoten uit de Oostervaardersplassen, waar Provincie Flevoland het aantal edelherten terugbrengt om een gevarieerd landscap te behouden. De geschoten herten worden van kop-tot-staart verwerkt in een mooi vlees pakket dat je samen met andere wildliefhebbers deelt. Geleverd in makkelijke portie verpakkingen voor twee personen. En zo verpakt dat het direct de vriezer in kan. Aanrader voor al je vlees!
Wild van Bruno Doucet
Bovenstaand recept komt uit Wild van Bruno Doucet. Hier geeft hij je alle ins en outs van het bereiden en de technieken van wild. Probeer bijvoorbeeld ook zijn recept voor gebraden wilde eend!
Nu de gegeten hoeveelheid van vlees ter discussie wordt gesteld, is wild een goed alternatief. Het is een duurzame manier van vlees eten. Biologischer kan bijna niet.
Tegenwoordig is wild vlees goed te verkrijgen. De supermarkten en slagers kunnen je uitgebreid helpen! Wanneer het je lastig lijkt om met wild te koken is dit boek echt iets voor jou!
Wild
- Auteur | Bruno Doucet
- Uitgever | Terra
- Omvang | 384 pagina’s
- ISBN | 9789089897985
- Prijs | € 45
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten