Highlights Maarssen

Tessa Schippers
Tessa Schippers

Welkom in Maarssen

Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen.

Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining tot klassieke wijnlokaal. Eén ding hebben ze gemeen, en dat is ‘de liefde voor lekkers’. 

Met dit overzichtje krijgt je culinaire beleving ook een cultureel tintje. Geniet van je wandeling en mis niks van deze prachtige stad! 

Ben je er klaar voor? 

 

 

Veel plezier vandaag en laat ons weten wat je vindt in de app!
Je vindt ons ook op Facebook en op Instagram. Deel je leukste foto’s met ons met de  #wijnspijswandeling

Of houd die telefoon lekker in je zak. 

Maarssen aan de Kook

Bij Maarssen aan de Kook kun je terecht voor een heerlijk bak koffie, of een goed vullende lunch. ‘s Avonds wordt de ruimte gebruikt voor culinaire activiteiten zoals kookworkshops en kookclubs. 

Volg een workshop Indonesisch koken, of sluit je aan bij de kookclub. Je kunt natuurlijk ook je eigen clubje oprichten en maandelijks bijeenkomen, om gezellig met elkaar te tafelen! 

Als je het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten die ook culinaire interesses hebben, is het leuk om deel te nemen aan de aanschuiftafel. Deze wordt elke derde vrijdag van de maand georganiseerd.

De Wijn Genoten Maarssen

Voor heerlijke wijnen en meer, ben je bij De Wijn Genoten aan het goede adres. Naast het grote aanbod, is er ook genoeg anders lekkers te vinden, zoals whisky’s en jenevers. Maar ook olijfolie of chocola! 

Er worden hier ook regelmatig wijnproeverijen georganiseerd in het proeflokaal. Zo nu en dan vliegt er zelfs een wijnmaker in. Handig wanneer je alles wilt weten over wijn!

De Wijn Genoten is helaas op zondag gesloten, maar in geval van extreme dorst kun je Ernst altijd bellen over de mogelijkheden!

Fort Maarsseveen

Net buiten Maarssen vind je Fort Maarsseveen. Dit fort komt uit 1881 en is onderdeel van de verdedigingslinie ‘Nieuwe Hollandse Waterlinie’. Bij dreiging van de vijand konden delen van weilanden onder water gezet worden, zodat Maarsseveen moeilijker bereikbaar werd.

Tegenwoordig is het fort in ontwikkeling als culturele broedplaats voor kunst en cultuur. Er zijn regelmatig tentoonstellingen en voorstellingen te zien. Voor echte kunstliefhebbers zijn er ook creatieve workshops te volgen. 

Nederlands enige polderwachter werkt vanuit Fort Maarsseveen. Hij organiseert wandelingen in de Bethunepolder en vertelt je daarbij graag over de polder op een beeldende en kunstzinnige manier! Elke vrijdag kun je het fort van 10:00 tot 16:00 uur bezoeken. En op zondagen tussen 14:00 en 17:00 uur. 

Vechtstreekmuseum

De Vechtstreek is het gebied langs de rivier de Vecht tussen Muiden en Utrecht. Het gebied staat bekend om de natuur en de historische gebouwen zoals kastelen, theekoepels en landhuizen.

Maarssen bevindt zich ook in dit gebied en hier is in 1995 een museum opgericht waarbij de focus ligt op de cultuur, geschiedenis en de kunst uit de hele Vechtstreek. Sinds 2012 is dit het Vechtstreekmuseum!

Het museum heeft een vaste tentoonstelling “De Vecht, ons pronkstuk!”. Hierin leer je meer over de rivier de Vecht en de veranderingen die de Vechtstreek heeft ondergaan. 

Dit jaar viert het museum haar 25-jarig jubileum en dat is zeker een bezoekje waard!

Kasteel Bolenstein

Een van de historische gebouwen waar de Vechtstreek bekend om staat is kasteel Bolenstein, deze is gevestigd aan de linkeroever van rivier de Vecht. Het kasteel is gebouwd uit naam van de familie Bole, naar deze familie is het kasteel dus vernoemd. 

Het oudste gedeelte van het kasteel komt is van rond 1500, maar het gebouw heeft vele eigenaren gehad die grote verbouwingen hebben uitgevoerd. De klokkentoren is bijvoorbeeld pas later geplaatst.

Je kunt het kasteel helaas niet van binnen bezichtigen, omdat het in privé bezit is, maar van buiten is er ook genoeg te zien aan dit indrukwekkende pand!

Goed om te weten!

Nog even alles op een rij over jouw WijnSpijs Wandeling?

Klik hier!

Heb je de app nog niet gedownload? Download hem dan hier voor Apple en hier voor Android!

Jouw feedback is super waardevol voor ons! Hiermee kunnen wij onze producten verbeteren en nog beter op jouw wensen afstemmen!
Laat je mening hier achter.

Tips

  • Deel je ticket (in de WijnSpijs app) met je medewandelaars. Zo heeft iedereen direct de route en een geldig ticket bij zich.
  • Drink genoeg water tussendoor! Wijn is fijn, maar zonder genoeg water geeft het venijn. 😉
  • Toch een flinke kater opgelopen? Lees dit artikel!

Heel veel plezier namens het WijnSpijs team!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!