Highlights Sittard

Robert
Robert

Welkom in Sittard

Jaja, de WijnSpijs Wandeling in Sittard staat alweer voor de deur! Ben je er klaar voor? Wij wel! 

Tijdens de WijnSpijs wandeling in Sittard bezoek je de meest hippe, chique en coole restaurants, een heerlijk dagje uit dus! Wij hebben de culturele hotspots voor je op een rijtje gezet om jouw dag nóg beter te maken. Daarbij is het zonde om niet gelijk wat cultuur op te snuiven als je er toch bent! 

sittard kerk wandeling

Veel plezier vandaag! Wil je ons laten weten wat je ervan vond in de WijnSpijs app? 


Je vindt ons ook op Facebook en op Instagram. Deel je leukste foto’s met ons met de  #wijnspijswandeling

Pater Karelhoeve

Pater Karel van Sint Andries is op 1821 op deze plek geboren. Hij was een priester die in deze tijd nog steeds erkend is. In 2007 werd hij zelfs door het Vaticaan als heilig verklaard. Een wandeling in het Karelhoeve is dus absoluut een indrukwekkende ervaring. Duizenden bezoekers gingen je voor!

Op deze plek ontvlucht je de haast van het dagelijks leven. Het is een goede plek om een moment van stilte op te zoeken, zodat je helemaal zen aan de wandeling begint!

klooster geloof rust kalmte god hemel

Museum "Het Domein" Sittard

Benieuwd naar de geschiedenis van Sittard? Dan ben je  bij museum Het Domein op de juiste plek. Het museum laat op een frisse manier zien hoe de stad door de jaren heen is opgebouwd. Daarnaast leer je hier ook alles over hedendaagse kunst. Het Domein is geopend op zondag, maar vergeet niet een reservering te maken!

Geheime tuinen

Sittard is volgebouwd met de mooiste kerken en kloosters. Maar als je goed zoekt, zie je dat er genoeg groen in de stad te vinden is. De Geheime Tuinen zijn groene oases, verspreid door de hele binnenstad. Kan jij ze vinden tussen de kerken en kloosters in? Tijdens de wandeling heb je meer dan genoeg tijd om er eentje op te zoeken!

geheime tuinen groen natuur park wandelen

Kerkentour

Tijdens de WijnSpijs Wandeling in Sittard hoef je niet goed te zoeken om een kerk te zien. Er zijn maar weinig steden waar zoveel kerken in zo’n klein gebied staan. Tussen het eten en drinken door kan je er wel 5 zien. Maar als je echt je best doet met je glazen wijn, zie je er misschien wel 10!

Cayboo

Bij Cayboo is alles van bamboe. Sieraden, textiel, meubels en zelfs verzorgingsproducten, het is er allemaal. Duurzaamheid is een belangrijke waarde van deze conceptstore. Ben je bewust bezig met het milieu en ben je benieuwd hoe veelzijdig bamboe kan zijn? Ga dan langs Cayboo als je in Sittard bent!

Veel plezier tijdens je WijnSpijs Wandeling!

Heb je de app al? Klik hier om hem te downloaden voor Iphone, en hier voor Android.

 

Tips voor tijdens de WijnSpijs Wandeling

 • Deel je ticket (in de WijnSpijs app) met je medewandelaars. Zo heeft iedereen direct de route en een geldig ticket bij zich.
 • Drink genoeg water tussendoor! Wijn is fijn, maar zonder genoeg water geeft het venijn. 😉
 • Toch een flinke kater opgelopen? Lees dan dit artikel!
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?