Roadtrip langs de westkust van USA | mustvisits in San Francisco, Washington en Oregon

WijnSpijs
WijnSpijs

Roadtrippen door de USA, wat een feest! Afgelopen maand reden wij rond aan de westkust. Van San Francisco – via Monterey’s prachtige aquarium – naar Portland en Seattle. Deze mustsee’s willen we je niet onthouden!

Highlights of the USA

🍷Natuurlijk bezochten we ook de nodige wijnhuizen. Hier lees je welke wijnhuizen je niet mag overslaan. 

🚙 Rondrijden in de USA is trouwens mega comfortabel! Alles is hier groot. Niet alleen je auto – maar ook de weg waar je op rijd. Daarnaast ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kost benzine een stuk minder dan in Nederland. Doen dus! 

Highlights USA

Highlights in San Francisco

Pacific Cocktail Haven – PCH

Een cocktailbar geheel in het teken van de ananas. Echt overal komt-ie terug; het menu, de drankjes en zelfs het behang op de muur. Aangezien de ananas symbool staat voor hospitality zijn de verwachtingen hoog gespannen. De cocktail ‘Do-Re-Mi’ met Bombay Sapphire East Gin, Martini Ambrato Vermouth, Rosé Syrup, radice, citrus and bitters doet zijn naam eer aan: Wij willen zingen! 🍸

mustsee-San-Francisco

Pacific Cocktail Haven, 580 Sutter St, San Francisco, CA
foto: Facebook PCH

Restaurant Petit Crenn

Fans van Chef’s Table kunnen een bezoekje aan dit restaurant niet overslaan! Female chef Dominique Crenn van twee Michelinsterren restaurant Atelier Crenn opende onlangs speciaal voor foodies met een kleinere budget (lees: $78 voor een vijf-gangen menu) een prachtig nieuw restaurant. Het eten liegt er niet om in dit kleine, schattige restaurant, absoluut niet overslaan. Wel even reserveren, mocht dat niet lukken kun je altijd nog een drankje doen aan de bar!

Highlights-San-Francisco

Petit Crenn, 609 Hayes St, San Francisco, CA
foto: Facebook Petit Crenn

Liever iets leuks doen in eigen land? Bekijk onze lijst WijnSpijs Wandelingen!

Highway 101 from Monterey to San Francisco ➕ Barbara’s Fishtrap 🦀

Rijd de prachtige Highway 101 vanaf Monterey richting San Francisco. Niet alleen een prachtige weg terug vanaf het giga aquarium, maar je rijdt ook langs Barbara’s Fishtrap. Een heel fijn zaakje met uitzicht op zee! Alles op de kaart is uiteraard ook afkomstig uit zee. Let op, cash only.

Barbara’s Fishtrap, 281 Capistrano Rd, Half Moon Bay, CA
foto: Facebook Barbara’s Fishtrap

Mustvisit Washington – Pike Place Market

Pike Place Market in Seattle mag je niet overslaan. Hier vind je lokale boeren met hun producten, mama’s die boodschappen doen, kinderen en andere toeristen in een prachtige setting. Koop iets lekkers, zoek een plekje in het park. Heerlijk mensen kijken!

Pike Place Market, 85 Pike St, Seattle
foto: Facebook Public Market 

Highlights Oregan

Powell’s City of Books

Koop een boek in de grootste en meest epische boekenwinkel ter wereld, waar je gemakkelijk een paar uur doorbrengt. De verzameling gebruikte en nieuwe boeken – zo’n dikke 4 miljoen titels – wekken een magische indruk, zoveel verschillende secties en levels.

Powell’s City of Books, 1005 W Burnside St, Portland
foto: Share Oregon 

Schilling Cider House

Belachelijk lijst ciders en een heel fijn terras heeft deze relaxte bar. Lekker locals kijken en genieten van een van de 50(!) soorten op tap. Nog niet zo’n expert op het gebied van deze appelsap voor gevorderden? Het personeel hier is belachelijk goed getraind en kan je uitstekend helpen bij je keuze.

Schilling Cider House, 930 SE 10th Ave, Portland (Oregon)
foto: Facebook Schillings 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?