24 uur in Gent | De Hipste Hotspots van het moment!

WijnSpijs
WijnSpijs

De Hipste Hotspots van Gent

Gent borrelt en bruist, en is elk weekendje weg meer dan waard. Van de prachtige huizen tot aan de historische gebouwen, Gent is voor de echte levensgenieter! 

Sinds de komst van de Flemish Foodies is Gent misschien wel de meest gastronomische stad van Vlaanderen. Deze romantische stad heeft ontelbaar veel heerlijke hotspots. Wij zetten de leukste restaurants van Gent voor je klaar!  

Gent WijnSpijs Wandeling lekkere hotspots

Edgar Kaasbar

Cheese cheese baby! Ben jij een echt kaasmonster? Dan moet je bij Edgar zijn! Streekkazen, warme kazen, smeuïge kazen, alle soorten vind je bij deze hippe kaasbar. De kazen worden gecombineerd met andere lekkernijen, zodat elke hap een echte smaakexplosie is.  Natuurlijk staat er ook de nodige wijn koud, dus de dit is de ideale spot voor kaas wijn combinaties! 

Kaasbar Edgar Gent

Kaasbar Edgar Steendam 62Gent+32 47781 0969

Lof Restaurant

In samenwerking met de Nederlandse sterrenchef Ron Blauw is LOF opgezet. Deze gastrobar legt de nadruk op kwaliteit en smaak, waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste producten.Een elegant en origineel interieur, tikje minimalistisch en heerlijk rustgevend, zodat je al je zintuigen kunt richten op dat wat er op je bord gebeurd. De gerechten zijn perfect om te delen en zijn erg what you see is what you get. Fijn!  

Restaurant Lof Gent Pillows Hotel

Lof RestaurantHoogstraat 36Gent+32 9235 4070

​Meer fine dining zaken in Gent bezoeken? Lees dan dit!

Komparto

Deze zomer opent restaurant Komparto voor het eerst haar deuren, en wij kunnen niet wachten. In het oude pand van het ter ziele gegane Würst, gaat chef De Clercq je smaakpapillen laten dansen. Restaurant Komparto komt uit dezelfde koker als restaurant Karreaux, wat bekend staat om haar steeds vernieuwde en gevarieerde menu. Hier wil de patron nog een stapje verder gaan! 

KompartoNederkouter 50Gent+32 9 233 62 84

Heritage

De keuken van Heritage hecht veel waarde aan lokale seizoensgebonden combinaties, veel vis en groenten, voor vlees is hier geen plaats. Laat je verrassen door chef Sebastian Sandor, of stel je eigen menu samen uit verschillende kleine bordjes. Allemaal met veel oog voor detail en liefde opgemaakt. Een lust voor het oog. 

Heritage Gent restaurant wijnspijs

HeritageRodekoningstraat 12Gent+32 9278 1000

Gouts & Couleurs

Welkom in de leukste tapasbar van Gent! Vrolijke zaak waar je zeker ook terecht kunt om een fles en wat kaas voor thuis te kopen. Maar locals blijven lekker hangen en genieten van de fijne tapas planken met waanzinnig lekkere wijnen in een heel vrolijk interieur. 

kaasfondue-maken

Coûts & Couleurs Groentenmarkt 15Gent

Wijnbar Ona

Een mustvisit in Gent! Deze heerlijke wijnbar is er een om verliefd op te worden. Naast de klassiekers per glas, kun je hier ook spannende nieuwe wijnen uit bijvoorbeeld Roemenië en  Hongarije proberen! Bediening is lief en weet waar ze het over heeft, vraag dus gerust advies wanneer je geen keuze kunt maken aan het geweldige wijn aanbod. 

Ona wijnbar gent

Wijnbar OnaNederkouter 71Gent+32 47328 8066

Wil jij echt al deze parels bezoeken?

Doe dan mee met de WijnSpijs Wandeling in Gent!

Een WijnSpijs wandeling is voor de échte food liefhebbers en levensgenieters. Je gaat langs zes restaurants, waarbij je bij elk restaurant een gerecht met bijpassende wijn krijgt. De ideale manier om nieuwe restaurants te ontdekken in Gent!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?