Je zult denken, tips om kerst te ontwijken, komen jullie lekker op tijd mee! Maar deze tips zijn per direct toe te passen. Met een beetje geluk hoef je alleen kerstavond te overleven.

Hoe overleef ik kerst? Tips voor kerstfilms en recepten voor een 6-gangen diner vliegen je om de oren. Maar dat wil je juist niet. Je wilt een kerst zonder weer naar home alone te moeten kijken. Zonder weer die gourmet aan te slingeren; ‘want daar houd toch iedereen wel van’. Nee, je wilt geen tips krijgen over hoe je de kerstdagen zo verdraagbaar mogelijk maakt. Je wilt weten hoe je kerst ontwijkt zonder het liedje jingle bells ook maar een keer aan te hoeven horen.

Ga naar het buitenland

Vuurwerk

Ja, dit klinkt wel heel makkelijk. Maar wil je kerst echt ontwijken en ben je niet creatief genoeg om een smoesje te verzinnen, boek dan een reis! (Ga bijvoorbeeld op wijnreis ) Als je het extra goed wil doen, zorg je dat je tijdens oud&nieuw nog steeds op reis bent, in veel landen zijn er mooie vuurwerkshows!

Download Netflix

Geen budget voor een reisje naar de wereld-waar-kerst-niet-bestaat? Download Netflix! Je kunt jezelf ziek melden en in bed blijven liggen, maar dan? Dan ga je tv kijken. Maar om te voorkomen dat je alleen maar home alone 1, 2 én 3 voorbij ziet komen, (is er inmiddels ook al een 4?) plan je je eigen films. Selecteer een genre waar jij van houdt en je kijkt alleen naar films die niks met kerst te maken hebben.  

[NETFLIX TIP]

Bestel Chinees

Al 3 weken voor kerst wil jij je het liefst niet meer in de supermarkt bevinden. Al die Excellent producten en feestelijke verpakkingen, kots. Dan heb ik het nog niet over de drukte, de laatste week voor kerst bestel jij alleen nog maar eten, want alleen al de gedachte om naar de supermarkt te gaan bezorgt je hoofdpijn.

Maar met kerst zelf? Alles is dicht. Heeft er dan niemand gedacht aan de mensen die niks met kerst te maken willen hebben? Jawel, de Chinees! Bestel babi pangang en foe yong hai. Oh bestel net iets te veel, dan kan je er 2 dagen van eten. Een satéetje met een glas koud water is net zo lekker toch? (altijd dat alcohol-gemoet met kerst, nog zoiets, pff)

Doen-alsof-kerst-niet-bestaat avond

Dancing

Deadlines, iedereen kent ze. Veel studenten praten er liever niet over, maar wel met kerst. Geef bij je familie aan dat je het echt niet gaat redden om met kerst thuis te zijn, want deadline voor een groepsopdracht, en je wilt je projectgenoten toch zeker niet laten zitten? Oh en om voor 2 dagen zo ver te reizen is toch ook zonde van je tijd als je het zo druk hebt? Plan een avondje met je huisgenoten in, zonder gourmetstel, zonder cadeautje, gewoon alsof jullie een avondje op stap gaan, lekker normaal. En net zo belangrijk, geen kerststress. (Alleen stress voor je deadlines natuurlijk).

[TIP] Maak een van deze lekkere drankjes

Mocht je er echt niet onderuit kunnen komen, bedenk dan dat het maar 2 dagen is, en dat er voor lange tijd niet meer zoveel eten op tafel komt te staan. Lach een keer naar je oma en maak een praatje met die ene tante, zij blij, jij (vooruit, een beetje) blij. 🙂