Welkom in Hoorn!

Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen.

Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining tot klassieke wijnlokaal. Eén ding hebben ze gemeen, en dat is ‘de liefde voor lekkers’. 

Met dit overzichtje krijgt je culinaire beleving ook een cultureel tintje. Geniet van je wandeling en mis niks van deze prachtige stad! 

Ben je er klaar voor? 

Veel plezier vandaag en laat ons weten wat je vindt in de app! 
Je vindt ons ook op Facebook en op Instagram. Deel je leukste foto’s met ons met de  #wijnspijswandeling

Of houd die telefoon lekker in je zak. 

Hoornse Broeder

Een typisch West-Friese lekkernij is Krentenmik, dit is een soort krentenbrood. Het West-Friese Hoorn heeft haar eigen variant op de krentenbrood; Hoornse Broeder.

Het is een plat rond krentenbrood met een laag van bruine kaneelsuiker en roomboter in het midden. Dit brood wordt al gebakken sinds 1950 en het is nog steeds een populair cadeau om te geven bij de geboorte van een kind. 

Het is gemakkelijk zelf te maken. Eet het met een laagje roomboter bij het ontbijt, koffie, thee of gewoon lekker tussendoor!

Hoornse Broeder

Lokaal OostWest

Voor de grootste collectie aan speciaalbieren van Hoorn, moet je bij Lokaal OostWest zijn. Met meer dan 500 bieren in het assortiment, zit er voor iedereen wel een favoriet bij.

Samen met de Hoornse distillateur Schermer, heeft Lokaal OostWest twee eigen dranken ontwikkeld. De Kruidige Compagnie Bitter en de een zoetere likeur; Grote Oost Likeur. 

Bij Lokaal OostWest kun je ook terecht voor een op maat gemaakte bierproeverij. Ze organiseren regelmatig een ‘Open Lokaal’. Ze nodigen dan brouwerijen uit, die vertellen over hun bieren en laten je bieren proeven!

Je kunt er vandaag binnen springen tussen 10:00 en 17:00 uur. 

Lokaal OostWest

Westfries Museum

Het Westfries Museum zit gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan de Roode Steen in het centrum van de stad. Hoorn is een stad vol historie, dit merk je meteen als je door de straten loopt. 

Je leert meer over de verhalen achter de fraaie gebouwen en straatjes in het Westfries Museum. De vaste collectie van het museum geeft de geschiedenis van heel West-Friesland weer, met een aantal bijzondere voorwerpen.

Het museum is helaas gesloten deze zondag, maar het is zeker een bezoek waard voor een volgend uitje. Wil je toch nu al binnenkijken? Via de website kun je virtueel het museum doorlopen!

De Hoofdtoren

De Hoofdtoren is een van de kenmerken van Hoorn. Het markante gebouw staat in de haven van de stad en is onderdeel van de oude verdedigingswerken uit 1532.

De toren is vernoemd naar de pier die hier al lag; Het Houten Hoofd. De haven was een belangrijk onderdeel van de opkomende handel in de stad. De toren was daarbij onmisbaar.

Sinds 1614 is de functie als verdedigingswerk niet meer nodig, er hebben daarna verschillende instanties in het gebouw gezeten, zoals de Noordse Compagnie, een kartel voor walvisvaart.

Haven in Hoorn

Goed om te weten!

Nog even alles op een rij over jouw WijnSpijs Wandeling? 

Klik hier!

Heb je de app nog niet gedownload? Download hem dan hier voor Apple en hier voor Android!

Jouw feedback is super waardevol voor ons! Hiermee kunnen wij onze producten verbeteren en nog beter op jouw wensen afstemmen! 
Laat je mening hier achter.

Tips

  • Deel je ticket (in de WijnSpijs app) met je medewandelaars. Zo heeft iedereen direct de route en een geldig ticket bij zich.
  • Drink genoeg water tussendoor! Wijn is fijn, maar zonder genoeg water geeft het venijn. 😉
  • Toch een flinke kater opgelopen? Lees dit artikel!

Heel veel plezier namens het WijnSpijs team!