Wij kennen Delft natuurlijk allemaal van het blauwe aardewerk  en de universiteit, maar er is meer! De historische stad heeft op elke hoek van de straat een culinaire hotspot. Welke mag je niet missen? Wij hebben de 6 leukste plekjes voor je uitgezocht!

Hotspot van der Dussen

van der Dussen is te vinden in de hoek van het oude Bagijnhof, even zoeken! Het interieur is klassiek met mooie oude details, perfect bij het historische pand. De keuken staat bekend om het hoge niveau van koken. WijnSpijs Restaurant van het Jaar!

Delft

Restaurant van der Dussen
Bagijnhof 118, Delft
015 – 214 7212

Artusi

Midden in het centrum van Delft vind je het fijne plekje Artusi. Dit is een locatie waar je iemand met plezier mee naar toe neemt! Na de brand vorig jaar hebben de eigenaren met volle kracht doorgepakt. Artusi 2.0 is misschien nog wel beter dan ooit! Op de kaart moderne Italiaanse gerechten en wijnen.

Delft

Artusi
Voorstraat 20, Delft
015 – 212 0354

De Centrale

Vind je lekker relaxed en bijzonder uit eten gaan fijn, dan moet je bij De Centrale zijn! De bediening is vriendelijk en de gerechten zijn verfijnd. Het historische pand – voorheen een vleeshal, korenbeurs en discotheek –  is ook de moeite waard om te bezoeken!

Delft

De Centrale
Voldersgracht 2, Delft
015 – 889 2777

Bezoek de 6 leukste restaurants van het Delft tijdens de WijnSpijs Wandeling. Koop snel je kaartje!

Restaurant VOC

Culinair dineren op een laagdrempelige manier doe je bij VOC. In de keuken staat de chef Patrick, die van elk gerecht een kunstwerk maakt! Kies voor ‘chef’s menu’ of gewoon a la carte en sluit af met een mooi glas wijn in de gezellige binnentuin.

Restaurant VOC
Oude Delft 125, Delft
015 – 364 8992

Proeverij de Waag

De Proeverij is de naam van het à la carte restaurant De Waag. De Proeverij ligt op de 1e verdieping en met uitzicht op de Grote Markt geniet je hier van de lekkerste spijzen. In dit unieke pand is de bediening druk met de mooiste wijnspijs combinaties!

Delft

Proeverij de Waag
Markt 11, Delft
015 – 214 4600

Boudoir le Mariage

“Cuisine à la minute” is de manier waarop ze bij le Mariage koken. Wat voor seizoen is het? Wat doet het weer? En wie zijn onze gasten? Dat zijn onderdelen waarmee de chef-kok rekening houdt bij het bereiden van het menu. Geen zin in een verrassing? Dan kun je altijd kiezen voor de signature dishes zoals mosterdsoep of chateaubriand.

Boudoir le Mariage
Hippolytusbuurt 8, Delft
015 – 212 2805