De 6 leukste plekjes van Delft vind je hier!

WijnSpijs
WijnSpijs

Wij kennen Delft natuurlijk allemaal van het blauwe aardewerk  en de universiteit, maar er is meer! De historische stad heeft op elke hoek van de straat een culinaire hotspot. Welke mag je niet missen? Wij hebben de 6 leukste plekjes voor je uitgezocht!

Hotspot van der Dussen

van der Dussen is te vinden in de hoek van het oude Bagijnhof, even zoeken! Het interieur is klassiek met mooie oude details, perfect bij het historische pand. De keuken staat bekend om het hoge niveau van koken. 

Delft

Restaurant van der Dussen
Bagijnhof 118, Delft
015 – 214 7212

De Centrale

Vind je lekker relaxed en bijzonder uit eten gaan fijn, dan moet je bij De Centrale zijn! De bediening is vriendelijk en de gerechten zijn verfijnd. Het historische pand – voorheen een vleeshal, korenbeurs en discotheek –  is ook de moeite waard om te bezoeken!

Delft

De Centrale
Voldersgracht 2, Delft
015 – 889 2777

Bezoek de 6 leukste restaurants van het Delft tijdens de WijnSpijs Wandeling. Koop snel je kaartje!

Kruydt

Bij Kruydt kun je genieten van een heerlijk diner aan het meest rustieke plein in Delft. Deze hotspot is in april 2018 pas geopend, maar nu al een begrip in de studentenstad. Je kunt in het monumentale pand lunchen met collega’s, gezellig eten met vrienden en familie of romantisch dineren met je geliefde. 

Kruydt
Paardenmarkt 1, Delft
088 – 024 3919

Proeverij de Waag

De Proeverij is de naam van het à la carte restaurant De Waag. De Proeverij ligt op de 1e verdieping en met uitzicht op de Grote Markt geniet je hier van de lekkerste spijzen. In dit unieke pand is de bediening druk met de mooiste wijnspijs combinaties!

Delft

Proeverij de Waag
Markt 11, Delft
015 – 214 4600

Boudoir le Mariage

“Cuisine à la minute” is de manier waarop ze bij le Mariage koken. Wat voor seizoen is het? Wat doet het weer? En wie zijn onze gasten? Dat zijn onderdelen waarmee de chef-kok rekening houdt bij het bereiden van het menu. Geen zin in een verrassing? Dan kun je altijd kiezen voor de signature dishes zoals mosterdsoep of chateaubriand.

Boudoir le Mariage
Hippolytusbuurt 8, Delft
015 – 212 2805

Chefsbar Centre

Maurice en Raymond kennen elkaar al tien jaar en hebben beiden al heel wat jaren ervaring in de horeca. Hoewel ze in de keuken staan, vinden ze het leuk om een band met hun gasten op te bouwen en brengen daarom graag hun gerechten zelf aan tafel. De totale beleving van de gast staat bij Chefsbar Centre centraal, dat merk je aan alles, maar vooral aan het eten. 


Chefsbar Centre
Voorstraat 20, Delft
015 – 2120 354

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?