De 6 leukste culinaire toppers van Doesburg!

Laura Lemmers
Laura Lemmers

We hebben de leukste plekken en beste restaurants in Doesburg voor je op een rij gezet. Weekendje weg of dag op stap? Dan wil je Doesburg niet missen. Met 150 beschermde monumenten, een middeleeuws stratenpatroon en heel veel culinaire verrassingen kan het zomaar zijn dat je nooit meer weg wilt!

Het Arsenaal 1309 | Grand Café

In het Arsenaal is van alles te doen, maar wij komen bovenal voor het Grand Café. Op de kaart stoere klassiekers, gemaakt met allerlei delicatessen uit de buurt. Het Arsenaal 1309 is de hele dag open. Schuif vooral ook eens aan voor het ontbijt, met bio muesli en buffelyoghurt (!) uit Zevenaar, bij voorkeur natuurlijk in de prachtige tuin! Ga je nog naar de film? Voor twee tientjes heb je hier al een twee gangen ‘filmmenu’.

Beste Restaurants van Doesburg

Het Arsenaal 1309
Kloosterstraat 15, Doesburg
0313 – 475 863

De 5 leukste en beste culinaire toppers van Doesburg leer je kennen  tijdens de WijnSpijs Wandeling 

De Waag | Stadsbierhuys

Vroeger kregen de arbeiders van Doesburg hier een gedeelte van hun loon uitbetaald in bier. Tegenwoordig is het meer de huiskamer van menig Doesburger en ‘mogen’ ze ook een wijntje kopen! Persoonlijk houden we het bij bier: de keuze is enorm. En dan hebben we het niet eens gehad over de tapspecials. Kijk je ogen uit en geniet van een vers tapbiertje bij de open haard, in dit prachtige pand.

Beste restaurants van Doesburg

De Waag 
Koepoortstraat 2-4, Doesburg
0313 – 479 617

Het Zesde Zintuig

Gewoon genieten hier! Alles wordt met liefde bereid en gereserveerd – en dat merk je direct. Leuke locatie bij de kerk van Doesburg. De bediening is enthousiast en heeft veel plezier in z’n werk. Leuk om te zien!

Het Zesde Zintuig 
Roggestraat 1, Doesburg
0313 – 476 649

De Bonte Hond | Huiskamer plus

In de gezellige Roggestraat zwaaien echtpaar Olga en Henry inmiddels al weer 28 jaar de scepter. Dit echtpaar heeft inmiddels elke trend & hype in restaurantland al mee gemaakt en weet: gastvrijheid blijft! Laat je in de watten leggen op het prachtige terras en geniet van historisch Doesburg. In de keuken wordt onder anderen gewerkt met het malse Lakenvelder Rund. De biefstuk uit de roomboter wil je dan ook niet missen!

Beste restaurants van Doesburg

De Bonte Hond
Roggestraat 8, Doesburg
0313 – 417 500

Restaurant De Kade | Stadshotel Doesburg

Dineren met één van de mooiste uitzichten van het land, dit doe je bij prachtzaak De Kade. Uiteraard staat de keukenbrigade hier de hele dag voor je paraat. Maar zeker ook voor een lekker glas wijn op het terras, ben je bij gastvrouw Rian op de juiste plek. De keuken is tot lekker laat open (23:00 uur). Je kunt hier niet alleen (h)eerlijk eten, maar ook overnachten in het prachtige Stadshotel!

beste restaurants van doesburg

Stadshotel Doesburg
Conte Escarpe 32, Doesburg
0313 – 745 888

De Liefde | Culinaire Familie

Midden in Doesburg zorgt de familie Van de Brink voor een onvergetelijke dag of avond. Moeder staat in de keuken en de ene na de andere High Tea vliegt de deur uit. Ook haar prijswinnende mosterdsoep, uiteraard van dé originele Doesburgse mosterd, is niet te versmaden. Vader en zoon verzorgen ‘de voorkant’. Als gastheer en vinoloog zorgen ze ervoor dat je niets te kort komt.

beste restaurants van doesburg

De Liefde 
Philip Gastelaarsstraat 5a, Doesburg
0313 – 659 707

Wil je meedoen met de WijnSpijs Wandeling? Klik hier voor kaarten.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?