Op naar Haren en het Paterswoldsemeer -> 7 toffe locaties voor foodies!

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Haren kent je natuurlijk van Project X. Maar dit prachtige dorp heeft geheel terecht ook de bijnaam ‘De Groene Parel’ en ‘Wassenaar van het Noorden’, door de vele grote villa’s. Ten westen vind je het Paterswoldsemeer, een luxe recreatieplaats waar veel wordt gezeild, gezwommen en geflirt. Natuurlijk onder het genot van het een drankje en een hapje. Ga je ook naar Haren of het Paterswoldsemeer? Dit vinden wij de leukste restaurants in Haren!

Bistro Heerlijk

Zeer fijne plek waar iedereen zich welkom voelt. De aankleding is netjes en verzorgd, met oog voor detail. Daphne schenkt lekker veel wijnen per glas en is een van de liefste gastvrouwen die wij kennen. Op de kaart bistro klassiekers met hier en daar een wereldse twist. Ook open voor lunch!
Bistro-Heerlijk

Bistro Heerlijk 
Eemke van der Veenpad 1 – Haren
050 537 0346

Paviljoen De Dame

Deze dame moet wel heel elegante en gezellig zijn! Prachtige zaak, rijk aangekleed met een soort Saint Tropez meets Shanghai gevoel. Uitgebreide kaart met een lichte voorkeur voor de Aziatische keuken.
De dame Haren

 

 

 

 

 

 

 

Paviljoen van de Dame
Groningerweg 19 A – Paterswolde
050 309 2934

De Rietschans

Ook al zo’n prachtige lokatie aan het meer. Met dit uitzicht heb je niet veel meer nodig, maar hier krijg je het toch. Prachtig rijk interieur, met verschillende zitjes en op de kaart voor ieder wat wils. Vraag naar de oesterkaart!
De-Rietschans
De Rietschans
Meerweg 221 – Haren
050 851 0520

Ontdek deze toffe hotspot van Haren en Paterswoldsemeer tijdens de WijnSpijs Wandeling! Een heerlijke frisse wandeling langs een prachtig meer en met heerlijke foodspots. Ontdek prachtig Haren ook. Klik hier voor info en kaarten!

Hotspot de Twee Provinciën

Relaxte tent waar altijd wat te zien is. De bediening werkt hard en met plezier. Ook al dat topuitzicht! Gewoon lekker eten en veel gezelligheid! Geschikt voor de hele familie en alle aanhang.
De-twee-provincien
Restaurant de Twee Provinciën
Meerweg 245 – Haren
050 309 0008

Ristorante Pizzeria Sa Capanna

Veel meer dan alleen pizza in deze familiezaak. Bijvoorbeeld heerlijke inktzwarte pasta Taglioni al nero di Seppie. Glaasje goed gekoelde wijn erbij en wij zijn op vakantie!
sa-capanna-haren
Ristorante Pizzeria Sa Capanna
Vondellaan 2 – Haren
050 534 2033

Ristorante Mediterraneo

Op de kaart gerechten uit de Zuid Italiaanse streken mét prachtige wijnen. De wijnen worden hier zelf geïmporteerd van Sardinië, heel bijzonder!
Haren
Ristorante Mediterraneo
Rijksstraat 193 C – Haren
050 – 534 6673

Strandpaviljoen Paterswoldsemeer

Pal aan het meer ligt dit knusse strandpaviljoen. Je beleeft hier gedurende het hele jaar een zomers gevoel. Het interieur is kleurrijk en de meubels zijn gemaakt van bootjes, peddels en andere strand gerelateerde attributen. Op de menukaart staan toegankelijke, maar buitengewoon lekkere gerechten! 🌞 Strandpaviljoen meer

Strandpaviljoen Paterswoldsemeer
Meerweg 209,  Haren
050 200 3340

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?