Cityguide | Dit zijn de leukste en fijnste toppers van Hengelo

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Dit zijn ze: de top 7 leukste en beste restaurants in Hengelo. In deze prachtige kleine stad barst het van de bezienswaardigheden, zoals een van de mooiste brandweerkazernes van Nederland, een heuse Bierbrouwerij mét proeflokaal en een schitterende imposante watertoren. Perfect voor een dagje uit! Maar waar ga je eten? Wij zochten de leukste plekjes voor je uit!

‘t Lansink- 1 Michelinster

‘t Lansink behoort uiteraard tot de beste eetgelegenheid van Hengelo. Chef Lars van Galen kookt, met zijn brigade, letterlijk de (Michelin)sterren van de hemel. Dat doet hij het liefst met seizoensproducten uit de buurt. In dit monumentale pand kun je terecht voor een snelle zakenlunch, maar romantisch tafelen behoort ook tot de mogelijkheden. Aanrader voor foodies: Boek een chef’s table en kijk hoe Lars het allemaal voor elkaar bokst!

't Lansink Hengelo beste Restaurants

‘t Lansink
CT Storkstraat 18, Hengelo
074-2910066

Umami – Oriental Kitchen

Bij Umami houden ze van mixen en kom je de lekkerste hapjes uit zowel Japan, Vietnam en de rest van het Verre Oosten tegen. Op de ruime wijnkaart vind je, buiten een prachtige selectie ‘normale’ wijn, ook sake! We Like! Het interieur is traditioneel met een twist en je krijgt lekker de ruimte. Mag niet ontbreken bij de beste hotspots van Hengelo.

restaurant Umami Hengelo

Umami
Deldenerstraat 24, Hengelo
074-2919290

Bistro Kees

Bistro Kees is een super relaxte tent waar iedereen zich welkom voelt. Hier houden de mensen van hun vak, en dat merk je aan alles. Eigenaar Kees doet er werkelijk alles voor om je met een glimlach naar buiten te laten lopen.

Hengelo Bistro Kees

Bistro Kees
Molenstraat 8, Hengelo
074 – 349 2345

Het leukste culinaire uitje van Hengelo is er weer! Klik hier voor de laatste kaarten!

So Nice

Vlak bij het het theater is dit de plek voor shared dining. Lekker delen en samenstellen naar je persoonlijke voorkeur en zo lang, of zo kort als je wilt tafelen. De lunch wordt verzorgd door clienten van JP van den Bent Stichting en is vriendelijk geprijsd en goed.

Restaurant So nice Hengelo

So Nice
Beursstraat 44, Hengelo
074 – 255 8222

Intenzo –  Cucina Italiana

Een echte Italiaan die kookt zoals alleen Italianen dat doen. Puur, zonder gedoe en met alleen de beste spullen! Even op vakantie gaan? Het kan in Hengelo. In de romantische tuin ben je voor even helemaal op Sicilië. Het menu bestaat uit bijvoorbeeld Toscaanse bloedworst en Frutti di Mare, maar wij gaan voor de aan tafel bereide Pasta Parmigiano!

Beste restaurants Hengelo Intenzo

Intenzo
Enschedesestraat 7, Hengelo
074-2912418

De Buurman & De Dragonder – Monumentaal Eetcafe

De Dragonder en de Buurman zitten in hetzelfde prachtige monumentale pand en bedienen zo’n beetje heel Hengelo. Wil je eetcafe? Op naar de Buurman. Liever iets chiquer? De Dragonder is de plek voor jou en je schoonouders. Het theater is trouwens om de hoek, dus ideaal om voor de voorstelling wat te eten!

beste restaurants Hengelo

De Buurman & De Dragonder 
Beursstraat 2, Hengelo
074-2434777

Stravinsky

Leuke tent in het hart van Hengelo. Je kunt hier de hele dag terecht. Voor bijvoorbeeld een lunch met vrienden op het zonnige terras. Maar ook aan de kindjes wordt gedacht. Heel gastvrij! Lekker veel open wijnen en op woensdag heerlijke pizza. En als je nog naar het theater gaat, brengen ze je gratis met de fietstaxi tot voor de deur. Dat is nog eens ontspannen.

Beste restaurants Hengelo Stravinsky

Stravinsky
Burgemeester Jansenplein 20, Hengelo
074-29 10 265

Op zondag 30 juni 2019 kun je deze hotspots allemaal bezoeken tijdens de WijnSpijs Wandeling. Kaarten koop je hier!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?