City Guide Londen Food – The Classics

Nét verschenen en het ideale excuus om direct een ticket te boeken 🚀richting Big Ben – Heerlijk Londen. Met deze gids in je hand ontdek je de lekkerste en leukste adressen van deze inspirerende stad. Van pubfood tot exclusieve cocktailbar, van pop-up tot de beste adressen voor je Eggs Benedict. De Londense Cara Frost-Sharratt verzamelde eersterangs adressen van Londen voor je. Naast deze pareltjes, vind je in het boek ook diverse recepten van onder anderen het legendarische The Ivy en St. John. Wij verklappen vast een paar typische Londense klassiekers waar je zeker heen moet! Als je toch liever wilt dineren in een wereldstad, maar wel in eigen land. Dan kan je het beste kijken voor restaurants in Amsterdam!

City Guide London Food – The Classics

The Ivy

A firm fixture on London’s dining and social scene since its foundation in 1917.‘ Geeft al meteen weer dat bijzondere restaurant al een tijdje mee gaat. Zeker geen vergane glorie, want the rich & famous weten dit restaurant nog steeds goed te vinden. Uitgevers, mensen uit de filmwereld en iedereen die verder graag gezien wil worden én lekker wil eten is hier op zijn plek. Knusse restaurant met veel warm hout en een luxe inrichting. Op het menu troostrijk eten met een Hollywoodsausje.

💸 Een van de klassiekers op het menu is het voorgerecht ‘The Ivy’ (€17,50), een cocktail met shrimp, crab & avocado. On a budget? Op zondagen en andere dagen na 22:00 uur eet je een vast drie gangenmenu voor maar dertig euro.

📌 The Ivy – 5 West St, London – WC2H 9NQ  The Ivy__londen

 

Bentley’s Oyster Bar & Grill

Een van de beste visrestaurants van Londen en open sinds 1916 – Bentley’s kan niet ontbreken in dit lijstje. Het restaurant zit verstopt tussen toeristenstraten Regent Street en Piccadilly. Eenmaal binnen stap je terug in de zorgeloze dagen van de vroege twintigste eeuw. De huidige eigenaar Richard Corrigan kocht Bentley’s in 2005 en wil graag een fris menu aanbieden, met de beste ingrediënten. Bij een recente restyling heeft hij geprobeerd de sfeer van vroeger nog meer te versterken en alle originele details uit te lichten. Een restaurant dat zijn geschiedenis en culinaire waarden hoog in het vaandel heeft staan.

💸 Voorgerechten vanaf €12,50

📌 Bentley’s – 11-15 Swallow Street London – W1B 4DG

Rules

Het oudste restaurant van Londen staat bekend om z’n fantastische wild. Op de kaart – die de laatste 200 jaar nauwelijks is gewijzigd – staan konijnzadel, hertenlende en piepduivenkuiken. Ook tongschar en andere visgerechten staan op de kaart, als het maar gevangen of geschoten is. Je zou kunnen zeggen dat Rules met zijn wild fascinatie een soort biologisch-plus restaurant is.Vegetariërs kunnen beter een deurtje verder gaan.
Het interieur is ook wars van vernieuwing; hier vind je gesteven linnen, donkere houten meubels en druk tapijt op de vloer.

💸 Een hoofdgerecht van wilde fazant met cider, bacon, appels kost je zo’n 20 Pond.

📌 Rules – 35 Maiden Lane Londen – WC2E 7LB

The Wolseley

Middenin een dure wijk, in een statig pand en met een indrukwekkend interieur heeft The Wolseley een aantrekkingskracht van jewelste. Het is hier altijd druk. Of je nu komt voor het geweldige ontbijt (vanaf 07:00 uur en in het weekend vanaf 08:00 uur) of een nachtelijke snack – alles is even goed en ondanks de luxe uitstraling heel betaalbaar. De grote open eetzaal heeft een prachtige versierde trap, met hoge plafonds en is gevuld met een heerlijke geroezemoes van de eters. Regulars zijn Kate Moss, Emma Watson en de Beckhams.

💸 Voor een driegangen menu inclusief drankjes betaal je zo’n 75 Pond per persoon.

📌 The Wolseley – 35 Maiden Lane Londen – WC2E 7LB

 

Foodevents in Londen

Mocht je er toch zijn dit najaar? Sla dan deze foodevents niet over. De ideale manier om te mixen met de locals, je hongerige maagje te stillen én kerst inkopen te doen.

Have fun, darling! Stuur je ons een kaartje?

Heerlijk Londen

Deze pareltjes en meer worden allemaal genoemd in Heerlijk Londen. Je koopt jouw city guide Londen hier.

Auteur Cara Frost – Sharratt
Uitgever Good Cook
Technische gegevens
Omvang: 224 pagina’s
ISBN: 9789461431769
Prijs: € 19,95

Heerlijk Londen

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email