Dat Scheveningen heerlijk vertoeven is in de zomer, weet iedereen. We liggen graag te bakken in de zon op het strand. Maar dat is niet het enige wat Scheveningen te bieden heeft! Want wat als je als foodie opzoek bent naar de culinaire pareltjes? Dan zit je hier hartstikke goed! Lees snel verder om de 10 leukste zaken van Scheveningen te ontdekken.

6 hotspots uitproberen op 1 middag? Wandel mee met de WijnSpijs Wandeling!

De Dis

Het allerbelangrijkste is de smaakbeleving die jij ervaart. Chef Bas Vermeijden zorgt er dan ook voor dat hij zijn vakmanschap en passie laat spreken in zijn gerechten. Die liefde proef en zie je dan ook zeker terug op je bord. In combinatie met het lieve en vrolijke personeel is dit een echte topper.

Lees meer over De Dis.

Restaurant de Dis scheveningen

De Dis
Badhuisstraat 6/8
070 – 350 0045

Lemongrass

Eenmaal bij Lemongrass wil je nooit meer naar huis! De meest verrassende smaakcombinaties vind je op je bord en de heerlijkste wijnen in je glas. Hier zijn we echte lucky bastards, want wijn speelt de hoofdrol in deze zaak. Het zal je dan ook niet verbazen dat de wijnkaart meerdere keren in de prijzen is gevallen. Eén ding is zeker. Zo’n wijncollectie willen wij thuis ook wel!

restaurant scheveningen lemongrass

Lemongrass
Dr. Lelykade 24
070 – 352 0295

Het Gouden Kalf

Elke ochtend kiest de chef uit de producten van de leveranciers en de visafslag. Dat draagt eraan bij dat elk bezoek verrassend en bijzonder is. Met maar liefst 35 open wijnen, is er altijd één die bij jou past. Daarnaast wil het Gouden Kalf een zaak zijn waar je gaat eten met de mensen van wie je houdt. En dat doen wij heel graag! Missie geslaagd dus.

Restaurant Gouden Kalf Scheveningen

Het Gouden Kalf
Dr. Lelykade 1D
070 – 322 3740

Weduwe van der Toorn

Al meer dan 100 jaar een begrip in Scheveningen en omstreken. Dé plek voor een heerlijk stuk Scheveningse vis. Lekker na een warme stranddag of juist in de koude winter. Beleef de ouderwetse gezelligheid aan de stamtafel of borrel lekker aan de bar.

Restaurant weduwe van der Toorn Scheveningen

Weduwe van der Toorn
Treilerdwarsweg 2
070 – 322 5881

Tijdens de WijnSpijs Wandeling ontdek je 6 zaken op 1 middag!

TASCA

Bij TASCA voelt het net alsof je op vakantie bent in het Zuiden. Hier proef je rijke gerechten vol zonnige smaken. Met de petisco’s word je verrast met verschillende kleine gerechten. Daarnaast kun je met een gerust hart aanschuiven, dagverse producten worden hier standaard gebruikt. Alles is gewoon goed! TIP: Vergeet niet om de wijnkaart te vragen!

Restaurant Tasca Scheveningen

TASCA
Ankerstraat 2
070 – 220 7161

Dok28

Alleen al voor het uitzicht zou je plaatsnemen op het terras van Dok28. Vanaf deze leuke plek kijk je namelijk uit over de jachthaven. Unieke ervaring gegarandeerd! Ook voor de gerechten hoef je het niet te laten. Met de lokale leveranciers is ieder gerecht bijzonder genieten!

Restaurant dok28 Scheveningen

Dok28
Dr. Lelykade 28b
070 – 322 8420

Gastronomia Villani

Ook aan de jachthaven, vind je Villani. Hier geniet je van pure Italiaanse gerechten. De beste ingrediënten worden uitgezocht. Allemaal om jou in de watten te kunnen leggen. Authentieke Italiaanse smaken, mét de beste wijnen natuurlijk. Leuk feitje: deze importeren ze allemaal zelf!

restaurant Villani Scheveningen

Villani
Hellingweg 94c
070 – 219 6169

De Dagvisser

Sinds 1996 een echt familiebedrijf. En precies waar je naar opzoek bent wanneer je je wilt verlekkeren aan heerlijke vis. Van krokant gebakken kibbeling tot hele goede sushi. Voor ieder wat wils dus! Een ding is zeker: je zult genieten!

Restaurant de dagvisser scheveningen

De Dagvisser
Dr. Lelykade 26
070 – 350 0593

Gastrobar Seinpost Indonesia

Net open maar nu al op ons lijstje van favorieten. Waarom? De Indonesische gerechten smaken alsof ze zo uit Indonesië komen. Alleen de meest authentieke gerechten uit dit land halen de menukaart. Daar houden we van!

Gastrobar Seinpost Indonesia Scheveningen

Seinpost Indonesia
Zeekant 60
070 – 785 9178

Buena Vista Beach Club

De zee en het strand wordt door Buena Vista erg gewaardeerd. De zonnepanelen zitten op het dak en de vetplantjes in de keuken nemen de co2 uitstoot op. Er wordt hier erg verantwoordelijk gewerkt. Leuke bijkomstigheid is de locatie. Zoals de naam het al zegt: meteen aan het strand!

Buena vista beach club Scheveningen

Buena Vista Beach Club
Strand Noord 18
070 – 350 0813

Op 14 april doen er 7 van deze hotspots mee aan de WijnSpijs Wandeling. Jij kunt er maar liefst 6 bezoeken op deze zondagmiddag! Koop je tickets dus snel want op=op!

Zie ook deze 9 tips voor leuke restaurants in Den Haag voor nog meer inspiratie. Woon je in Amsterdam en omstreken? Bekijk dan deze (kindvriendelijke!) hotspots in Amsterdam.