Dit zijn ze: De 6 mooiste en beste Restaurants in Venlo. In willekeurige volgorde lozen we je door het beste en het lekkerste wat deze stoere stad aan de Maas te bieden heeft voor onze foodies. Limburg de gekste!

Enfin – Culinaire Bistro

Patron-cuisiner Pim de Bruyn neemt een schat aan ervaring mee naar Enfin, wat hij samen met zijn partner Marion runt. Er worden in deze zelfbenoemde bistro, op een relaxte manier, ambachtelijke hoogstandjes aan de man/vrouw gebracht. Op woensdag en donderdag is er zelfs een heel vriendelijk geprijsd marktmenu, waarin voornamelijk gekookt wordt met seizoensproducten.

Gerecht van Enfin in Venlo.
Enfin
Parade 19, Venlo
077-3541201

Luif – theater

Bij theaterrestaurant Luif – ‘Aete & Drinke’ kun je de hele avond blijven plakken; In De Maaspoort bevindt zich namelijk ook een theater! Dus bellen die oppas! In de open keuken van Luif spelen in elk geval ‘ongeluiflik’ lekkere streekproducten de hoofdrol. Mocht het lenteweer doorzetten: ze hebben ook een prachtig terras aan de Oude Markt.

Restaurant Luif eten en drinken Venlo
Luif
Oude Markt 30, Venlo
077-3207259

De Werf – restaurant

Op naar het terras, op naar Werf! Op het mooiste terras van Venlo zit je heerlijk aan het water in een stoere, maar verzorgde omgeving. Heerlijk om het weekend hier al loungend door te brengen. Wij gaan het liefst voor de specials. En dan nog liever ‘Plateau de Werf’: 1/2 kreeft, oesters & vis van de dag. Glaasje Sancerre erbij, goedlachse bediening, wat wil een mens nog meer? Iedereen voelt zich hier welkom.

Terras van Werf aan het water
Werf
De Werf 1, Venlo
077-3543521

 

De 6 favorieten van Venlo leer je kennen tijdens de WijnSpijs Wandeling! Klik hier om je kaarten te bestellen.

Zin – Brasserie

In deze klassiek ingerichte zaak in hartje Venlo is het heerlijk genieten. De eigenaren organiseren van alles en nog wat; regelmatig live muziek, High Tea middagen en ook ze doen mee met de WijnSpijs Wandeling op 8 mei. Extra pluspunten voor de verschillende ‘open’ wijnen en het prachtige terras!

Terras van Brasserie Zin in Venlo
Zin
Dominicanenplein 25, Venlo
077-8519900

XO – Winebar

Wat een fijne wijnkaart, uitgebreide uitleg en lekker veel wijnen per glas in deze luxe ingerichte wijnbar. Fijne stoelen trouwens ook. Op reservering kun je ook een ‘High Wine’ doen, waarbij je uitgebreide uitleg krijgt bij 4 verschillende wijnen, gecombineerd met bijpassende gerechtjes. Ideale spot voor een date! Hier serveren ze fijne anti-pasti. Voor een uitgebreid diner kun je doorschuiven naar het naast gelegen ‘Lanterna’ van dezelfde uitbater.

Winebar XO in Venlo
 

XO
Heilige Geeststraat 24, Venlo
06-81081816

Cafe Restaurant Central – Grand Cafe

Ook in dit prachtige pand is High Tea die niet te versmaden is. Maar vergeet ook de goede lunch (met heerlijk brood!) niet. Je zit er prima bij, op deze mooie ruime lokatie aan de Markt van Venlo. Jong en oud komen thuis in dit stadscafe, of op het terras, wat de gehele dag open is. De keuken is simpel en goed. Eigenaren Arno en Boy kregen van Misset een terechte notering in de Café Top 100 2015-2016. Lekker bezig daar in Venlo!

Cafe Restaurant Central
Cafe Restaurant Central
Markt 22, Venlo
077-3552373

Op zondag 8 mei 2016 bundelen deze zuidelijke pareltjes hun krachten voor een WijnSpijs Wandeling.