6x favoriet: Dit zijn onze culinaire favorieten van Venlo!

WijnSpijs
WijnSpijs

Dit zijn ze: De 6 mooiste en beste Restaurants in Venlo. In willekeurige volgorde lozen we je door het beste en het lekkerste wat deze stoere stad aan de Maas te bieden heeft voor onze foodies. Limburg de gekste!

Boca

Eigenaar Filipe zijn roots liggen in Portugal en dat zie je direct terug op het menu. Fijn, want als er één keuken is die wel wat meer in de spotlights mag staan, dan is het wat mij betreft de keuken van de Portugezen wel. Ook op de wijnkaart voornamelijk Portugal. Leuk!

Boca
Picardie 6, Venlo
077 351 2876

De Loft 23

Kleine gerechten met bijpassende wijnen. Delen of tóch voor jezelf houden. Dat gebeurt hier ook regelmatig. Bij Loft 23 willen je zoveel mogelijk moois laten proeven. Heerlijk!

Enfin
Parade 19, Venlo
077-3541201

Luif – theater

Bij theaterrestaurant Luif – ‘Aete & Drinke’ kun je de hele avond blijven plakken; In De Maaspoort bevindt zich namelijk ook een theater! Dus bellen die oppas! In de open keuken van Luif spelen in elk geval ‘ongeluiflik’ lekkere streekproducten de hoofdrol. Mocht het lenteweer doorzetten: ze hebben ook een prachtig terras aan de Oude Markt.

Luif
Oude Markt 30, Venlo
077-3207259

De Werf – restaurant

Op naar het terras, op naar Werf! Op het mooiste terras van Venlo zit je heerlijk aan het water in een stoere, maar verzorgde omgeving. Heerlijk om het weekend hier al loungend door te brengen. Wij gaan het liefst voor de specials. En dan nog liever ‘Plateau de Werf’: 1/2 kreeft, oesters & vis van de dag. Glaasje Sancerre erbij, goedlachse bediening, wat wil een mens nog meer? Iedereen voelt zich hier welkom.

Werf
De Werf 1, Venlo
077-3543521

De 6 favorieten van Venlo ontdek je hier! 

XO – Winebar

Wat een fijne wijnkaart, uitgebreide uitleg en lekker veel wijnen per glas in deze luxe ingerichte wijnbar. Fijne stoelen trouxwens ook. Op reservering kun je ook een ‘High Wine’ doen, waarbij je uitgebreide uitleg krijgt bij 4 verschillende wijnen, gecombineerd met bijpassende gerechtjes. Ideale spot voor een date! Hier serveren ze fijne anti-pasti. Voor een uitgebreid diner kun je doorschuiven naar het naast gelegen ‘Lanterna’ van dezelfde uitbater.

XO
Heilige Geeststraat 24, Venlo
06-81081816

Cafe Restaurant Central – Grand Cafe

Ook in dit prachtige pand is High Tea die niet te versmaden is. Maar vergeet ook de goede lunch (met heerlijk brood!) niet. Je zit er prima bij, op deze mooie ruime lokatie aan de Markt van Venlo. Jong en oud komen thuis in dit stadscafe, of op het terras, wat de gehele dag open is. De keuken is simpel en goed. Eigenaren Arno en Boy kregen van Misset een terechte notering in de Café Top 100 2015-2016. Lekker bezig daar in Venlo!

Cafe Restaurant Central
Markt 22, Venlo
077-3552373

Op zondag 26 mei bundelen deze zuidelijke pareltjes hun krachten voor een WijnSpijs Wandeling. Ben jij erbij?

Retro

Lekker genieten hier! het haardvuurtje zorgt voor een extra huiselijk sfeertje in de winter. Het volledig te openen dak geeft zomers een bijzonder element aan je avond uit. En dat hebben we het nog niet eens over de bediening en het menu gehad. Hier moet je heen!

Retro
Jodenstraat 49, Venlo
077 354 4881

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?