Hummus past overal bij. Brood, groenten of eet het gewoon zo – hop – vanaf je lepel. Hummus heeft een heerlijke textuur en is ontzettend simpel te maken. Echt waar, zelfs met twee linkerhanden zet je binnen no time dit goddelijke goedje op tafel, dat elke bakje uit de supermarkt ontstijgt.
Haal nu snel de smaak van het oosten in huis met dit heerlijke hummus recept.
Wat is tahin precies?
Tahin, of tahini, is een dikke pasta gemaakt van gemalen sesamzaad. Het heeft een hele specifieke en sterke sesamsmaak. Een hapje pure tahin vinden veel mensen erg sterk, maar het is een fantastische smaakmaker voor allerlei gerechten uit de keuken van het Midden-Oosten. Je kunt er bijvoorbeeld een heerlijke tahini dressing van maken.
Tahin is verkrijgbaar in de grotere supermarkten. Maar de beste tahin haal je bij de Turkse toko bij jou op de hoek. Hier zijn ze in grotere, en vaak ook goedkopere, verpakkingen verkrijgbaar.
Kikkererwten uit blik of zelf koken?
Kikkererwten uit blik zijn natuurlijk enorm handig en ook behoorlijk lekker. Handig als je haast hebt en elke supermarkt verkoopt ze. Ze zijn ook even gezond als de gedroogde versie.
Toch raad ik je aan om eens droge kikkererwten te gebruiken, wanneer je meer tijd hebt. Droge kikkererwten hebben veel meer smaak en ook de textuur is beter. Je koopt ze bij natuurwinkels of de toko.
Gedroogde kikkererwten bereiden
Rauwe gedroogde kikkererwten zijn giftig. Niet zo eten dus! De bereiding van gedroogde kikkererwten vergt wat tijd en voorbereiding, maar is niet moeilijk.
Week de kikkererwten een nacht in een dubbele hoeveelheid water. Giet ze daarna af en kook ze met een flinke hoeveelheid water (1,5 liter op 250 gram ongeweekte kikkererwten) voor zo’n 30 minuten tot ze gaar zijn.
Meestal maak ik in één keer een hele batch die ik daarna per portie invries, zodat je voor elke hummus, soep of curry een snelle portie in huis hebt! De bevroren kikkererwten zijn namelijk binnen een mum van tijd ontdooit. Heel handig voor het maken van snelle hummus.
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten