Inktvis uit Santa Lucia

2 from 7 votes
Course: BijgerechtCuisine: Italiaans
Portie

4

Personen
Prep time

20

minutes
Bereidingstijd

2

hours 
Total time

2

hours 

20

minutes

Inktvis eten en bereiden zijn wat mij betreft twee hele verschillende dingen. Meestal eet ik het in een restaurant. En meestal is het fantastisch lekker. Maar als zo’n ding mij dan aankijkt vanaf de viskraam (kost echt bijna niets by the way) heb ik toch niet de behoefte om dat is even lekker klaar te gaan maken. Maar, je bent een foodie of je bent het niet, en zo besloot ik dat ik er toch een keer aan moest geloven. Blijkt het toch een partijtje simpel (en lekker) te zijn! 

Dit recept komt uit De Zilveren Lepel | Napels en de Amalfikust.

Ingrediënten

  • 500 - 700 gram 500 - 700 octopus, schoongemaakt

  • 200 ml 200 olijfolie

  • 1 1 citroen, in plakjes

  • 1 1 takje peterselie, kleingesneden

  • 1 1 verse rode chilipeper, in smalle ringen

  • Zout en zwarte peper

Bereiding

  • Doe de octopus in een gietijzeren stoofpan met de olijfolie, citroen, peterselie en chilipeper. Bestrooi alles met zout en peper. 
  • Bedek de pan met een vel bakpapier dat u met keukengaren vastzet. Leg het deksel erop en zet de pan ca. 2 uur op niet te hoogvuur (laat het deksel erop).
  • Haal de pan van het vuur, laat de octopus erin afkoelen, snijd hem in stukken en plakken en geef er de saus bij. Dit gerecht is zowel warm als koud lekker.

    En.. klaar! En dat is het écht.. Makkie hé?! En wat je erbij eet bedenk je lekker zelf, maar met gekookte aardappeltjes, aioli en een groene salade heb je echt een feestmaal.

Tips

  • Deze gietijzeren pan is onverwoestbaar en briljant voor dit soort gerechten. Duur, maar ik gebruik ‘m bijna iedere dag. Wat een briljant ding!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

De Zilveren Lepel – Napels en de Amalfikust

De zilveren lepel - Napels kookboek

De Zilveren Lepel – Napels en de Amalfikust

  • Auteurs | De Zilveren Lepel
  • Uitgever | Spectrum
  • Fotografie | Simon Bajada
  • Omvang | 272 pagina’s
  • ISBN | 9789000355679
  • Prijs | € 43,80

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten