Stoofpotten en slowcooking in het algemeen, ik ben er dol op. Ik maak het graag en eet het nog liever. Dit recept wil je een keer (of heel vaak) maken, echt. Een Italiaanse stoofpotje van rund, of meer precies een Toscaans stoofpotje rund. Moeilijk is het niet maar al het goede heeft tijd nodig, wordt er vaak gezegd. In dit geval is dat zo.
Voordeel is wel dat je het alleen maar hoeft op te zetten en dan een boek erbij pakken.
Of maak het een dag vooruit. Winning!
Stoofpotten | ontspan en laat de tijd het werk doen...
Stoofpotten staan heel hoog op m'n favorietenlijst. Stoofpotten en slowcooking in het algemeen. Om verschillende redenen eigenlijk. Het is eers even wat werk, omdat alles toch klaargezet en gesneden moet worden. Maar dan, als alles eenmaal in de pan zit...
De ruimte vult zich met de heerlijkste geuren, of ze nou uit een pan, oven of slowcooker komen. En daarbinnen gebeurt er 'magic'.
Na een uurtje of wat breekt het moment aan dat je het resultaat mag bewonderen en proeven. Zalig, telkens weer. Nog een fijne bijkomstigheid: de dag of dagen erna is een stoofpot nóg lekkerder! Omdat de smaken blijven intrekken en het allemaal nog meer één geheel wordt.
Ik weet wel wat ik vandaag ga maken.
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak