Yes! Yes! Yes! Eindelijk is het nieuwste kookboek vanΒ Jamie Oliver, VEGΒ uit! Hier hebben wij met smart op gewacht. Genieten jullie ook altijd zo van zijn recepten? Goed nieuws, we delen er aantal met je op het WijnSpijs Magazine. En zoals het een recept van Jamie Oliver betaamt zijn ze super smaakvol, gezond en goed te maken. Onderin een linkje naar het boek [aanrader!] en de andere recepten van zijn hand.Β Β
Maar vandaag delen we ons nieuwe favo Jamie Oliver recept, vega chili!

Zoals Jamie altijd zegt: ‘Look at the colours!’ , maar ook de smaken zijn raak. Dit vegetarische chili recept brengt warme smaken in huis op een regenachtige dag. Snel aan de slag!
Vega chili van Jamie Oliver
Heerlijke zwarte rijst, knapperige salsa, yoghurt met chilisaus
Hoofdgerecht | 4 personen | 1 uur en 30 minuten
IngrediΓ«nten
- 2 rode uien
- 2 zoete aardappels (250 g elk)
- 3 verschillend gekleurde paprikaβs
- 4 grote rijpe tomaten
- olijfolie
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
- 4 tenen knoflook
- 1 citroen
- 1 blik (400 g) cannellinibonen
- hete chilisaus
- 250 g zwarte rijst
- 1 bos verse munt (30 g)
- 4 kleine bloemtortillaβs
- 4 el yoghurt
Aan de slag!
Verhit een grillpan op hoog vuur. Pel de uien, boen de zoete aardappels en haal de zaadjes uit de paprikaβs. Snijd een klein stukje van elk af en zet de stukjes met een van de tomaten opzij (voor de salsa die we later maken). Snijd de overgebleven tomaten doormidden en de rest van de groenten in grove stukken van ongeveer 4 cm, en rooster ze in porties in de grillpan.
Schenk 1 eetlepel olie in een grote, zware braadpan op matig-laag vuur en voeg de komijn en het paprikapoeder toe. Strooi de gepelde en grof gehakte knoflook in de pan, rasp er de citroenschil bij en voeg, terwijl je regelmatig blijft roeren, de krokant geroosterde porties groenten toe. Giet er de bonen (met vocht en al) en 1Β½ blik water bij, en roer er ongeveer 1 eetlepel (of naar smaak) chilisaus door.Β
Voeg zeezout en zwarte peper naar smaak toe en laat de chili 30 minuten pruttelen, of tot hij voldoende dik en ingekookt is. Kook de rijst intussen volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan gezouten kokend water. Pluk de blaadjes van 2 takjes munt, hak ze samen met de apart gehouden salsagroenten heel fijn en maak het salsamengsel aan met citroensap en zeezout en zwarte peper naar smaak.
Warm de tortillaβs op en marmer de yoghurt met een paar kloddertjes chilisaus. Serveer de chili met de rijst, salsa, yoghurt en tortillaβs, en strooi er gesnipperde muntblaadjes op.Β
Door de groenten rauw voor de salsa te gebruiken en ze in de chili te koken, maak je er niet alleen optimaal gebruik van maar wordt dit gerecht ook superlekker.Β
Energie | 636 kcalΒ Β Vet | 9,1 gΒ Β Verz. vet | 2,6 gΒ Β Eiwit | 18,3 gΒ Β Koolhyd. | 121,2 gΒ Β Suiker | 26,4 gΒ Β Zout | 1,4 gΒ Β Vezels | 15,3 g
De nodige dosis inspiratie van Jamie Oliver

Β
Wij eten meestal 2 of 3 keer per week vegetarisch. Ik moet toegeven, soms is de inspiratie ver te zoeken.Β
Een blik door Jamie’s Veg en mijn handen beginnen te kriebelen! Het blijf niet bij pasta’s en salades. Hij geeft je volwaardige maaltijden (deze Pad Thai bijvoorbeeld) met boordevol groenten en smaak. Want daar eten we vaak niet genoeg van.Β
Of je nou af en toe aan meatless monday meedoet of elke dag vegetarisch eet, dit boek geeft je alle recepten die je nodig hebt. Ik ben verkocht!
Koop Jamie Oliver’sΒ ‘Veg’ hierΒ op bol.com
Jamie's Veg
Auteur | Jamie Oliver
Uitgever | Kosmos Uitgevers
Omvang | 309 pagina’s
ISBN | 9789021573397
Prijs |Β β¬ 29,99
