Jamie Oliver’s Lamscurry | een foodrevolution recept

WijnSpijs
WijnSpijs

 

Jamie Oliver’s Food Revolution Recepten | Feed the Future

Lamscurry met Kikkererwten

Dit recept voor een lamscurry met kikkerwten maakt onderdeel uit een serie van tien recepten van Jamie Oliver die samen alle vaardigheden en technieken bevatten die we nodig hebben om onszelf en onze families gezond, voedzaam en lekker eten te voorzien. Jamie vraagt ons om te gaan koken voor ons leven. Kook je mee ?

“The more we share our skills and the more we cook, the more we have a grip on our health and happiness.”

It’s all about the spice

Zelf een curry maken hoef niet ingewikkeld te zijn. Wat echt een curry lekker maakt zijn de kruiden en specerijen die je gebruikt. Wanneer je zorgt deze op voorraad te hebben, dan is het volgen van onderstaand recept heel eenvoudig. Bovendien is een zelfgemaakte curry veel gezonder dan afhaalmaaltijden.

Lamscurry met kikkerwten

    • 300 gram lamsschouder
    • olijfolie
    • 1 theelepel mosterdzaad
    • 1/2 theelepel kurkuma
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1 eetlepel kerrie Madras
    • 1 stuk van 5 cm gemberwortel
    • 4 tenen knoflook
    • 3 uien
    • 10 kerrie bladeren
    • 2 blikken (van 400 gram) kikkerwten
    • 1 biologische groenten bouillon tabletje
    • 1 blikje (van 400 gram) gepelde tomaten
    • 200 gram kokosmelk
    • 200 gram verse spinazie
    • 1 bos verse koriander

 

lamscurry met kikkerwten

terrisalminen.com

Verhit één eetlepel olijfolie in een koekenpan op middel groot vuur. Doe het lamsvlees, de specerijen en de curry poeder erbij en bak het gedurende 15 minuten. Pel intussen de knoflook en ontvel zowel de gemberwortel als de uien.

Snij de knoflook, gember en uien vervolgens in dunne plakken. Schep ze hierna door het lamsvlees. Doe de kerriebladeren erbij en laat alle ingrediënten zachtjes koken gedurende nog 15 minuten.

Doe de kikkerwten uit blik (inclusief het vocht), de gepelde tomaten, het bouillon blokje, een snufje zeezout en fijngemalen peper alsmede 400 ml water bij de curry in de pan. Breng de ingredienten aan de kook. Zet hierna het vuur zacht en een deksel op de pan. Stoof de curry op zacht vuur gedurende 1.5 uur of totdat het lamsvlees mals is geworden en de saus goed ingekookt is. Roer de curry af en toe tijdens het koken.

Doe de gewassen spinazie en de kokosmelk bij de curry en breng het heel even aan de kook. Proef de curry en breng het op smaak met zeezout en peper. Scheur de verse koriander bladeren en schep ze door de curry net voor het serveren.

Deze curry is verrukkelijk geserveerd met bruine basmati rijst.

Meer Food Revolution

fifteen food symposium

Tijdens de Food Revolution van dit jaar organiseert Terri Salminen in samenwerking met Jamie Oliver’s Fifteen Amsterdam een Pop-Up Cookery School – Fifteen’s Food Symposium. Kom je ook?

Meer recepten van Jamie Oliver’s Food Revolution proberen?

Voor alle tien recepten, bezoek Jamie’s Website en geniet van de pure kracht van vers en gezonde eten!

 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

PRAAT JE MEE?