Dit recept voor een lamscurry met kikkerwten maakt onderdeel uit een serie van tien recepten van Jamie Oliver die samen alle vaardigheden en technieken bevatten die we nodig hebben om onszelf en onze families gezond, voedzaam en lekker eten te voorzien. Jamie vraagt ons om te gaan koken voor ons leven. Kook je mee ?

“The more we share our skills and the more we cook, the more we have a grip on our health and happiness.” - Jamie Oliver

Lamscurry met kikkerwten

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Engels
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

2

hours 

15

minutes

Zelf een curry maken hoef niet ingewikkeld te zijn. Wat echt een curry lekker maakt zijn de kruiden en specerijen die je gebruikt. Wanneer je zorgt deze op voorraad te hebben, dan is het volgen van onderstaand recept heel eenvoudig. Bovendien is een zelfgemaakte curry veel gezonder dan afhaalmaaltijden.

Ingrediënten

  • 300 gram 300 lamsschouder

  • olijfolie

  • 1 tl 1 mosterdzaad

  • 1/2 tl 1/2 kurkuma

  • 1 tl 1 chilipoeder

  • 1 el 1 kerrie Madras

  • 1 1 stuk van 5 cm gemberwortel

  • 4 4 tenen knoflook

  • 3 3 uien

  • 10 10 kerrie bladeren

  • 2 2 blikken (van 400 gram) kikkerwten

  • 1 1 biologische groenten bouillon tabletje

  • 1 1 blikje (van 400 gram) gepelde tomaten

  • 200 gram 200 kokosmelk

  • 200 gram 200 verse spinazie

  • 1 1 bos verse koriander

Bereiding

  • Verhit één eetlepel olijfolie in een koekenpan op middel groot vuur. Doe het lamsvlees, de specerijen en de curry poeder erbij en bak het gedurende 15 minuten. Pel intussen de knoflook en ontvel zowel de gemberwortel als de uien.
  • Snij de knoflook, gember en uien vervolgens in dunne plakken. Schep ze hierna door het lamsvlees. Doe de kerriebladeren erbij en laat alle ingrediënten zachtjes koken gedurende nog 15 minuten.
  • Doe de kikkerwten uit blik (inclusief het vocht), de gepelde tomaten, het bouillon blokje, een snufje zeezout en fijngemalen peper alsmede 400 ml water bij de curry in de pan. Breng de ingredienten aan de kook. Zet hierna het vuur zacht en een deksel op de pan. Stoof de curry op zacht vuur gedurende 1.5 uur of totdat het lamsvlees mals is geworden en de saus goed ingekookt is. Roer de curry af en toe tijdens het koken.
  • Doe de gewassen spinazie en de kokosmelk bij de curry en breng het heel even aan de kook. Proef de curry en breng het op smaak met zeezout en peper. Scheur de verse koriander bladeren en schep ze door de curry net voor het serveren.

    Deze curry is verrukkelijk geserveerd met bruine basmati rijst.

Tips

  • Voor alle tien recepten, bezoek Jamie’s Website en geniet van de pure kracht van vers en gezonde eten!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Meer recepten uit Jamie Oliver's Food Revolution

Food Revolution Jamie Oliver kookboek

Meer recepten van Jamie Oliver’s Food Revolution proberen?

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten