Jamie Oliver’s Minestrone | een food revolution recept

Minestrone soep

Onderdeel van Jamie Oliver’s Food Revolution Recepten | Feed the Future

Dit recept voor minestrone soep maakt onderdeel uit van een serie van tien recepten van Jamie Oliver, die samen alle vaardigheden en technieken bevatten die we nodig hebben om onszelf en onze families gezond, voedzaam en lekker eten te voorzien.

The more we share our skills and the more we cook, the more we have a grip on our health and happiness.
Jamie Oliver 

Makkelijk voor als je veel eters krijgt

Minestrone is een verrukkelijke, rijk gevulde soep die perfect is om te serveren aan groep mensen. Het is makkelijk om de ingrediënten aan te passen op basis van wat je in huis heb.

Wanneer je de soep met Parmezaanse kaas serveert, voeg je ook nog eens het mineraal kalk toe, die wij nodig hebben om sterke en gezonde botten te behouden!

snijbiet

Minestrone soep | 8 personen

  • 1 knoflook teen
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1 laurier blad
  • 1 rode ui
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 1 kleine prei
  • 1 grote handvol groene seizoensgroenten zoals groene kool, boeren kool of snijbiet
  • 1 grote aardappel
  • 100 gram volkoren pasta
  • 1 liter biologische groenten bouillon
  • 2 plakjes bak bacon
  • optioneel: 1/2 bos verse basilicum
  • 1 blikje witte bonen
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Snijden maar!

Ontvel de knoflook en ui en hak ze heel fijn. Schil de wortel, snij de uiteinden af van de courgette en verwijder de draden van de bleekselderij stengels. Snij de groenten in blokjes en zet ze apart in een kom. Snij de uiteinden van de prei en snij het in vier partjes in de lengte. Was de prei en snij het in blokjes. Doe de prei bij de andere groenten in de kom. Schrob de aardappel alvorens het te schillen en in blokjes te snijden. Zet de aardappel in een aparte kom. Lek de witte bonen uit in een vergiet. Snij de bak bacon in blokjes.

Dat ruikt lekker

Verhit twee eetlepels olijfolie op middelhoge vuur in een grote pan. Bak de bacon twee minuten of totdat het goudbruin wordt. Voeg de knoflook en ui, gevolgd door de wortel, bleekselderij, courgette, prei, oregano en laurierblad aan de pan toe. Kook de groenten op laag vuur 15 minuten, of totdat ze beginnen zacht te worden. Roer ze af en toe om. Doe hierna de aardappel, witte bonen, groenten bouillon en gepelde tomaten bij de groenten mengsel. Zet een deksel op de pan en kook de ingredienten zachtjes gedurende 30 minuten, of totdat de aardappel gaar is. (Tip: Controleer of de aardappel gaar is door een blokje door het midden te snijden met een kleine mes. Als het uit elkaar valt, is het gaar.)

Pasta pletten

Was en snij intussen de gekozen groene seizoensgroenten in repen. Maak de volkoren pasta klein door het eerst te wikkelen in een theedoek en het vervolgens met een deegroller in kleine stukken te pletten. Doe zowel de pasta, als de in repen gesneden seizoensgroenten in de pan. Kook de pasta circa 10 minuten of totdat die ‘al dente’ is.

minestrone

Te dikke minestrone?

Wanneer de minestrone te dik is, schenk een beetje water bij. Breng de minestrone op smaak met zeezout en peper. Pluk de basilicum blaadjes en rasp de Parmezaanse kaas (indien te gebruiken) en bestrooi de soep hiermee.

Serveer de minestrone met volkoren brood.

fifteen food symposiumMeer recepten van Jamie Oliver’s Food Revolution proberen?

Voor alle tien recepten, bezoek Jamie’s website en geniet van de pure kracht van vers en gezonde eten!

Ook van Jamie Oliver: 

Summary
recipe image
Recipe Name
Minestrone Soep
Published On

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email