Jamie Oliver’s Klassieke Tomatensaus | een Food Revolution Recept

Jamie Oliver’s Food Revolution Recepten | Feed the Future

Klassieke tomatensaus

Dit recept voor een klassieke tomatensaus maakt onderdeel uit van een serie van tien recepten van Jamie Oliver, die samen alle vaardigheden en technieken bevatten die we nodig hebben om onszelf en onze families van gezond, voedzaam en lekker eten te voorzien.

The more we share our skills and the more we cook, the more we have a grip on our health and happiness.

pasta op een vork

Maak met dit recept voor tomatensaus telkens een andere maaltijd!

Dit recept maakt een fantastische doordeweekse maaltijd. Als je het een paar keer gemaakt heb, kan je andere ingrediënten aan toevoegen zoals verse spinazie, rucola, of vers (of bevroren) doperwtjes. Hierdoor wordt de saus helemaal anders! Maak lekker je koelkast leeg! #nofoodwaste

Klassieke Tomatensaus | 8 personen

Je kunt de hoeveelheden makkelijk verdubbelen (of halveren). Saus die je over hebt, vries je in voor een nog snellere maaltijd!

  • 1 bos verse basilicum
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kilo rijpe tomaten of 2 blikken gepelde tomaten van 400 gram
  • olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico of rode wijnazijn
  • 480 gram volkoren pasta
  • 15 gram Parmezaanse kaas

Pluk de basilicum blaadjes. Bewaar wat kleine blaadjes om de pasta straks te garneren. Hak de basilicum blaadjes en stelen grof met een scherp mes.

Ontvel de ui en knoflook en hak ze in fijne plakjes. Was de verse tomaten en verwijder de kronen. Snij ze hierna in partjes. Wanneer je tomaten in blik gebruik, is dit natuurlijk niet nodig.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui in de warme olijfolie een minuut of 7, of totdat het zacht en licht goudbruin is. Voeg de knoflook en basilicum stelen en bak ze enkele minuten met de uien.

pasta met tomatensaus

Schep de tomaten, een snufje zeezout en de wijnazijn erdoor. Roer hierna de basilicumblaadjes bij de tomaten en kook de saus zachtjes gedurende 10 minuten.

Breng intussen een grote pan water aan de kook. Zorg wel dat er ruim voldoende zeezout aan toegevoegd wordt. Dit zorgt ervoor dat tijdens het koken de pasta op smaak wordt gebracht!

Als het water het kookpunt bereikt heeft, doe de pasta erbij en kook het ‘al dente’. De kooktijd zal wisselen afhankelijk van de pasta vorm. Raadpleeg hiervoor de kookinstructies op de verpakking.

Wanneer de pasta gaar is, lek het uit in een vergiet, maar bewaar een kopje van het kookvocht om de tomatensaus aan te lengen ! Schep de pasta door de tomatensaus en verdeel de saus goed erdoor. Schenk langzaam wat kookvocht bij.

Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas, versierd met kleine basilicumblaadjes.

spaghetti tomatensaus

Meer Foodrevolution

fifteen food symposium

Meer recepten van Jamie Oliver’s Food Revolution proberen?

Voor alle tien recepten, bezoek Jamie’s website. 


Nóg meer recepten van Jamie? 

Op WijnSpijs vind je een aantal fantastische vegetarische recepten uit VEG.

Summary
recipe image
Recipe Name
Klassieke Tomatensaus
Published On

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email