WijnSpijs Magazine Logo

Smaakvolle Japanse recepten

Grote kans dat je bij de Japanse keuken aan sushi denkt. Zo niet: gefeliciteerd, je kent meer heerlijke Japanse gerechten! Japanners koken veel met rijst en noedels en weten veel soorten vis, vlees en groenten heerlijk - en veelzijdig - te bereiden.

Ontdek hieronder heerlijke Japanse recepten om zelf te maken en waan je in Japan!

Alle 19 Japanse recepten op een rij

Wat zijn typische Japanse gerechten?

Naast sushi zijn er dus veel Japanse gerechten die zeker de moeite waard zijn om eens te proberen. Hieronder een lijstje met heerlijke traditionele Japanse gerechten:

Ramen: (soba of udon) noedels in een rijke bouillon met vlees, groenten en ei.

Okonomiyaki: een pannenkoek gemaakt van spitskool en ei, getopt mety bonito flakes, Japanse mayonaise en een speciale okonomiyaki saus.

Gyoza: gefrituurde- en gestoomde dumplings gevuld met een variatie aan ingrediënten (van varkensvlees tot zoete aardappel).

Tempura: in speciaal tempura beslag gefrituurde vis, zeevruchten, vlees, en/of groenten.

Yakitori: gegrilde kipspiesjes in teriyaki saus.

Tamagoyakieen lichtzoete, opgerolde omelet van veel laagjes ei met een topping van radijs en lente-ui.

Tonkatsu: gefrituurde varkenskoteletjes met een gekruide saus.

Sukiyaki: een hotpot waarin dungesneden rundvlees, noedels, kool, paddenstoelen, tofu en kool worden gegaard in bouillon.

Takoyaki: gefrituurde octopusbolletjes met een topping van mayonaise, teriyaki saus, gedroogd zeewier en bonito flakes.

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram