Jolande Vos ken je van haar blog I Love Food & Wine. Na een studie diëtetiek belandde zij bij tijdschrift TIP (de voorloper van Delicious!) en werkte zij jarenlang als chef redactie bij Allerhande. Nu is zij naast haar culinair communicatie-adviesbureau, ook eigenaar van het culinaire platform I Love Food & Wine. Hier schrijven verschillende bloggers over alles wat met lekker eten te maken heeft. Een dame met ervaring, die precies weet wat lekker is. Lees mee voor haar favoriete recepten, wijnen en geheime adresjes!

Jolande Vos

Favoriete recepten en ingredienten 

‘Er zijn zoveel lekkere recepten en gerechten, ik kan eigenlijk niet kiezen. Bij mij thuis staat er bijna elke dag een salade op tafel met geitenkaas, spekjes, tomaat en pijnboompitten. Een recept dat nooit verveelt. Ik ben ook dol op echte boerenboter, lamsrack en key lime pie.’

Favoriete wijn

‘Ik proef eigenlijk elke dag voor de website. Alles wat een negen en hogernofollow krijgt is natuurlijk sowieso favoriet. Maar ook hier hangt het af van het moment, en niet onbelangrijk de WijnSpijs-combinatie. Als iets de juiste fit heeft, dan kan ik helemaal uit mijn dak gaan! Heel simpel: salade met geitenkaas en een mooie Sauvignon Blanc, dan maak je mij heel blij.’

Favoriete ingrediënt

‘Verse geitenkaas. Altijd in huis.’

Favoriete restaurant

‘Tja, het hangt er natuurlijk erg van waar ik zin in heb. Ik stap speciaal in de auto voor de waanzinnig lekkere oesters met Balinese dressing van O&O in Sint Willibrord. Ik ben fan van de Aziatische keuken.
Extra tips: bijzonder en creatief eet je in Oosterhout in restaurant By Pascal. Binnenkort ga ik ook nog naar Tokyo, daar ga ik eten bij New York Grill-restaurant op de 52e verdieping van het Park Hyatt-hotel. Wat een uitzicht! Dat vergeet je je hele leven niet meer.’

Favoriete kookboek

‘Mijn kast staat vol met kookboeken. Dus dat is moeilijk kiezen. Maar als ik bedenk welk kookboek het meest beduimeld is en waar ik altijd weer naar teruggrijp, dan is dat ‘Man in de keuken’ van Bill Granger. Toegankelijke recepten, goede smaken en leuke afwisseling door de twist van Oosterse en Westerse keuken.
Ook favoriet is ‘Wintergerechten’ van Delia Smith. Bijna alle gerechten weleens gekookt. Of ‘Jamie in 30 minuten‘. Veel leuke menu’s, alleen zeker niet in 30 minuten op tafel. Een nieuwe kookboek waar ik ook enthousiast over ben is Easy Nordic van de IJslandse  Dagný Rós.’

Favoriete vakantieland

‘In Europa is dat Frankrijk, maar in het Verre Oosten is Thailand een van mijn favoriete vakantielanden.’

Plaza Espana

Favoriete stad

‘Elk jaar ga ik met mijn (flamenco)vriendinnen naar Sevilla. Wat een heerlijke stad is dat! En alles is op loopafstand te bereiken. Altijd mooi weer, shoppen tot je een ons weegt en veel leuke zaken om tapas te gaan eten. Geheim adres hier: restaurant La Mata, vlakbij het populaire plein Alameda.’

Favoriete film

‘Dit is een moeilijke. Intouchables, El secreto de sus ochos en The Revenant. Maar ik houd ook erg van romantische films (maar ook de serie) zoals Pride & Prejudice.’

Favoriete muziek

‘Cowboy Junkies uit Canada. Helaas nog nooit gezien tijdens een concert. Maar als ze komen, dan ben ik erbij.’

Favoriete winkel

‘Albert Heijn.’

Favoriete gadget

‘Belangrijkste in de keuken is een goed mes. Zonder een mes is het slecht koken. Die gaan ook mee op vakantie. Evenals het Nespresso-apparaat. Want met een kop goede espresso begint de dag een stuk aangenamer.’

Espresso

Levensmotto

‘Geloof in je eigen kracht.’

Wat is je quilty pleasure? 

‘De pure advocaatbonbons van Chocolatier Friandises in Maastricht. De enige bonbon waarvan ik er meer dan een achter elkaar op.’