Slimmer eten | Jongleren Met Voeding geeft een antwoord op voedselvragen

Laura Lemmers
Laura Lemmers

En alweer een boek over een voeding. Maar eerlijk, hier zou je zomaar eens wat aan kunnen hebben. In Jongleren Met Voeding gaan voedingsexperts Jaap Seidell en Jutka Halberstadt de strijd aan met verschillende mythes, hypes en andere eet-onzin. Jaap is hoogleraar voeding en gezondheid aan de VU. Jutka houdt zich als psycholoog-onderzoeker aan de VU bezig met het verbeteren van de zorg voor mensen met obesitas. Als journalist schreef ze onder meer voor de Volkskrant. Kortom, de juiste mensen voor deze moeilijke taak.

Jongleren Met Voeding

Er zijn een paar dingen die ik heel prettig vind aan dit boek. De hoofdstukken zijn praktisch ingedeeld. Soms op leeftijdscategorie, soms op soort voeding en op modegrillen. Alle hoofdstukjes zijn prettig kort. De meeste verschenen al eerder als columns in Het Parool en Het Financiële Dagblad. Dat maakt het heel prettig om voor het slapen gaan even te lezen. En dat vind ik fijn bij dit soort wetenschappelijke en soms wat droge kost.

Nuchter, wetenschappelijk en praktisch

Alle eetproblemen in dit boek worden inderdaad erg wetenschappelijk benaderd. Er worden onderzoeken bij gehaald, algemene aannames worden getoetst en soms onderuit gehaald. Zo is er een heerlijk hoofdstuk ‘Superbouillon’ waarin de hype rondom de ‘nieuwe’ toverdrank flink onderuit gehaald wordt. Ook het hippe kokoswater moet het ontgelden.

Voedselverwarring is een term die de schrijvers veel gebruiken. In dit boek proberen ze in onze tijd met ongelofelijk veel info, hypes, belangen en fake news, het kaf van het koren te scheiden en duidelijkheid te scheppen. Al met al een erg interessant, nuchter en praktisch boek. Niet om mee te nemen naar het strand, maar om zo nu en dan een hoofdstuk uit te lezen, of om iets uit op te zoeken! Aanrader.

Jongleren Met Voeding

kleine en grote vragen over een leven lang gezond eten

Auteur | Jaap Seidell en Jutka Halberstadt 
Uitgever | Atlas
Technische gegevens
Omvang | 298 pagina’s
ISBN | 978 90450 35901
Prijs | € 19,99

Je koopt jouw exemplaar van Jongleren Met Voeding hier.

Jongleren-met-voeding
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?