Restaurant J&T Mos in Hoorn staat op nummer 6 in onze lijst van Beste WijnSpijs Restaurants Van Het Jaar. 

J&T Mos | Nummer 6

Toen er twee jaar geleden een pand vrij kwam in Hoorn, was de keuze voor Jeroen en Tessa snel gemaakt.

Jeroen – meer dan 15 jaar horeca ervaring – en toenmalig rechtenstudent Tessa, leren elkaar drie jaar geleden kennen in hun woonplaats Enkhuizen.

Het horecaleven verleidde Tessa als snel om haar studie aan de wilgen te hangen en samen met Jeroen de droom van een eigen restaurant waar te maken. Twee jaar later staat dit restaurant, aan de haven van Hoorn, als een huis.

Wie J&T Mos wil bezoeken kan rekenen op klassieke gerechten, met een moderne twist. Jeroen haalt zijn veelal biologische groenten van eigen teler. Ook andere producten komen het liefst uit West Friesland, vis uit de Noordzee of het IJsselmeer.

Onze teler moet ik echt bellen als ik ga rijden. 5 minuten voordat ik kom oogst hij onze groenten en kruiden. Verser kan ik het niet krijgen.

Jeroen Mos
J&T Mos

Nieuwe Tijden

Op dinsdagen is J&T Mos gesloten. En waar dit stel normaal gesproken graag op bezoek gaat bij collega’s, blijven ze nu gezellig binnen. Want Tessa en Jeroen zijn sinds kort de trotse ouders van dochter Isa.

Dolgelukkig en even wennen dus, voor de ondernemers die normaal gesproken dag en nacht met de zaak bezig zijn. Gelukkig kunnen ze steunen op een vast en sterk team, dat de zaak stevig doordraait, wanneer ze er even niet zijn. Al is de kersverse moeder ook weer op de vloer te vinden!

Jeroen’s gasten – uit Hoorn en alle dorpen daaromheen – komen terug voor het verrassingsmenu. Dat wisselt elke drie weken en is afgestemd op de producten die van het land komen. 

Een van de succesnummers van de afgelopen maand was het runderstoofvlees van Jeroen. Bij hem geen ouderwetse stoofpeertjes, maar een moderne versie. Met creme van pastinaak, rode biet en zelf ingelegde zoetzure groenten. Én, voor de knipoog naar het verleden, jus van Madeira.

Naar J&T Mos gaan dus. Of je nu in de zomer terecht komt op het terras aan de Hoornse haven, of op de 2e etage een privé feestje viert. Hier werkt men met liefde voor het product en het vak. 

En dat proeft iedereen!

J&T Mos

De scoresWat werd er geserveerd?

Dit gerecht serveerde J&T Mos tijdens de WijnSpijs Wandeling, langzaam gegaarde zalm, komkommer sorbet, haringkuit, crème fraîche, hazelnoot.

De wijn die volgens hun het beste hierbij paste is een blend van Viognier en Grenache, Flying Solo uit Pays D’oc. 

Een aromatische wijn, met heerlijk fruit, peer, bloemen en citrus, mooi rijp en rijk, rond en fruitig, met een heerlijke levendigheid.

Volgens chef Jeroen was het nog geen makkelijke opgave om een aansluitende wijn te vinden. Vooral bij de combinatie van de ijskoude komkommersorbet en de vette zalm bleek allerminst een eitje. Uiteindelijk bleek de viognier druif beide aan te kunnen. Iets wat ook de wandelaars opviel! 

Ontdek J&T Mos op Instagram

We vonden het heel leuk om mee te doen aan de WijnSpijs Wandeling. Je kunt - op een moment dat je normaal gesproken niet open bent - aan honderden mensen laten zien, 'Dit zijn wij'!

Jeroen Mos 
Witte wijn

Deze wijn ontving alle lof

Een blend uit de de Pay’s d’Oc van onder meer Viognier.

Deze lekkere aromatische wijn, met heerlijk fruit, peer, bloemen en citrus, mooi rijp en rijk, rond en fruitig, met een heerlijke levendigheid.

Het is een blend 85% grenache blanc met 15% viognier. Druiven worden geoogst op terrassen in het Pays d’Oc met een ondergrond van kalkhoudende klei.

Ontdek J&T Mos. Boek hier je Walking Dinner of de volgende WijnSpijs Wandeling in Hoorn!

Contact

J&T Mos
Telefoon:
 0229-210621
E-mail: info@mosinhoorn.nl