Juntos Rosé, door en voor de consument

WijnSpijs
WijnSpijs

Een wijn die helemaal door en voor consumenten is gemaakt. De Juntos Rosé is de nieuwste trots van HEMA.

De grote Nederlandse retailer is de eerste in zijn soort, die een wijn op de markt brengt die volledig door een panel van consumenten is samengesteld. De samenstelling, de smaak en zelfs het etiket van de wijn is door de HEMA klanten bepaald. Spaanse wijnmaker Carlos Rubén en Harold Hamersma hielpen hierbij. De naam van de wijn 'Juntos' betekend dan ook 'samen' in het Spaans.

Mengen, ruiken en proeven

Bij het eerste Rosé-blend-event dat HEMA in februari organiseerde, mochten twintig 'meer HEMA' klanten aanschuiven in de proefruimte op het HEMA hoofdkantoor.

Onder leiding van Spaanse wijnmaker Carlos Rubén en Harold Hamersma gingen zij op zoek naar de smaak van hun meest ideale rosé. Het panel bestond uit meer vrouwen dan mannen. Volgens Hamersma is dit zeker een pluspunt, omdat vrouwen beter kunnen ruiken dan mannen. 

Vanuit acht basis rosé wijnen uit de Valencia-streek puzzelden de uitverkorenen net zo lang, totdat de meest ideale rosé voor het gezelschap ontstond. Deze Juntos rosé bestaat uit een blend van Bobal, vaak gebruikt voor z'n volume, en Tempranillo, die de wijn een serieuze body geeft.

mengen wijn HEMA
wijnschenken HEMA

Spijker je kennis over de tempranillo druif bij!

Blenden: dat is nogal wat!

De wijninkoper van HEMA, Alexandra Pouderoyen, is erg blij met het resultaat. Ze vond het wel een erg spannend project. Het panel bestond uit mensen die van lekkere wijn houden, maar geen experts zijn.


En het blenden is eigenlijk heel moeilijk. Het is een proces van samenvoegen en mixen van een aantal rosés in verschillende percentages. Dat is nogal wat! In eerste instantie kan de geur fantastisch zijn, maar de smaak uiteindelijk helemaal wegvallen. 

juntos rose Hema

Na ongeveer vijf rondes kwam de blend van Juntos naar voren als favoriet. Het is een smaakvolle en plezierige wijn met een verfijnde afdronk geworden. De rosé heeft een licht bloemige geur en een frisse smaak. Een ideale wijn voor de zomer! 


De productie van de rosé is beperkt, dus wanneer je de wijn wilt proeven moet je snel zijn. Je kunt de wijn voor €5,- per fles kopen bij een vestiging van HEMA of hema.nl.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!