De schrijvers van het kookboek Falastin vinden de combinatie van vis en tahini meestal moeilijk te weerstaan, maar dit gerecht is ook erg lekker zonder de tahinisaus als je een snellere versie wilt maken of de aandacht bij de citroen wilt houden.
Als u wel de tahinisaus gebruikt, maak dan dit basisrecept voor tahini dressing. Je kunt hem in de koelkast circa 4 dagen bewaren en hij is heerlijk om in voorraad te hebben en over allerlei soorten geroosterde groenten, vlees, vis en salades te sprenkelen.
"Sara en Sami hebben met hun FALASTIN het stokje van JERUZALEM overgenomen. Ook hun boek gaat over puur genot en daar kan ik voor instaan, want ze hebben in mijn aanwezigheid hun recepten getest."
- YOTAM OTTOLENGHI
Falastin van Sami Tamimi & Tara Wigley
Falastin is het langverwachte vervolg op kookboek Jeruzalem. De co-auteurs van deze bestseller reizen door Bethlehem, Oost-Jeruzalem, Nablus, Jenin, Haifa, Akka, Nazareth, Galilea en de Westelijke Jordaanoever en nodigen je uit om de smaken uit chef Sami’s thuisland te ervaren.
Het eten is de perfecte mix van traditioneel en eigentijds, met recepten die al generaties lang zijn doorgegeven. Dit boek kwam tot stand in samenwerking met producenten en boeren uit Palestina en staat vol met hun verhalen.
Je vindt er recepten voor salades, broodjes, soepen en heel veel groenten-gerechten. Het voorwoord is van Chef-kok Ottolenghi.
Falastin
- Auteur | Sami Tamimi & Tara Wigley
- ISBN | 9789059569928
- Uitgever | Fontaine
- Prijs | € 32,-