Kabeljauw ”en papillotte” [RECEPT]

Celine
Celine

Dit kabeljauw recept uit de oven is een echte aanrader!

“En papillotte” is een kookmethode waarbij, in dit geval de vis, wordt gebakken in bakpapier of aluminiumfolie. 

Doordat je de vis inpakt blijft veel van de smaak, geur en de voedingswaarden behouden. Je kunt de vis verpakken in vetvrijpapier of aluminiumfolie. Wat je erbij doet hangt van jouw eigen smaak en fantasie af.

Met dit recept zet je in een handomdraai een luxe maaltijd op tafel!

Wil je meer weten over kabeljauw én een verzameling lekkere kabeljauw recepten ontdekken? Lees dan hier alles over kabeljauw! 

Of bekijk alle recepten voor ovenschotels!

Kabeljauw en papillotte

Recept | Kabeljauw ‘en papillotte’

Hoofdgerecht | 4 personen
Ingrediënten
  • 4 kabeljauwfilets
  • Halve ui (in halve ringen gesneden)
  • Een kwart wortel (in dunne reepjes)
  • Een stuk prei van 5 cm (in dunne reepjes gesneden)
  • 4 takjes dille
  • 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes gesneden)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Witte wijn
  • 8 vellen (30 x 30 cm) bakpapier of aluminiumfolie

Zo maak je het!

Doordat je de vis inpakt blijft veel van de smaak, geur en de voedingswaarden behouden. Je kunt de vis verpakken in vetvrijpapier of aluminiumfolie. Wat je erbij doet hangt van jouw eigen smaak en fantasie af.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de gesneden groente met de knoflook en verdeel dit over 4 van de 8 vellen. Leg hierop de kabeljauwfilet. Besprenkel de vis met een flinke scheut olijfolie en een scheutje witte wijn. Bestrooi de vis met peper en zout en leg hier een dilletakje op.

Stap 2

Leg hier het tweede vel papier op en vouw het pakketjes aan de randen goed dicht (minstens 3 keer omvouwen, zodat de stoom straks niet ontsnapt en het vocht niet uit het pakketje loopt.

Stap 3

Leg de pakketjes op een bakplaat en zet ze 15 minuten in de hete oven. Leg ze op het bord en knip ze pas open als je de pakketjes aan je gasten hebt geserveerd.

Variatietips:

  • Met wat verse gember, citroengras en chili maak je een heerlijke Aziatische papillotte.
  • Verpak wat rauwe krieltjes bij de vis. Op zo manier heb je meteen een complete maaltijd.
  • Groene asperges zijn ook erg lekker in een papillotte.
Geef je mening!
recipe image
Recept
Kabeljauw ''en papillotte''
Geschreven door
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?