Kabeljauw uit de oven met tomaat en citroen [recept]

Emma Wiedijk
Emma Wiedijk

Kabeljauw uit de oven is makkelijk, snel en superlekker!  Dit recept voor kabeljauw met tomaten en citroen is een heerlijk fris en licht gerecht. Het recept is ook calorie-arm en supergezond, genoeg reden om uit te proberen dus! 

Meer weten over kabeljauw bereiden? Lees dan alles over kabeljauw én nog meer kabeljauw recepten!

Kabeljauw

Recept | kabeljauw uit de oven met tomaten en citroen

Ingrediënten | 4 personen
  • 4 kabeljauwfilets
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 1 doosje kerstomaatjes
  • 1 citroen in plakjes gesneden.
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

 

Aan de slag!

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de filets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.

Stap 2

Meng de kerstomaatjes, citroenplakjes, knoflook, tijm en de olijfolie in een ovenschaal. Leg de kabeljauwfilets ertussen.

Stap 3

Bak de kabeljauw 15-20 minuten in de hete oven. Bestrooi het met de gehakte peterselie en eventueel nog wat citroensap.

[TIP] Deze kabeljauw uit de oven is lekker met gekookte aardappeltjes en een frisse salade. Je kan ‘m ook serveren met rijst en groene asperges, gegarandeerd genieten!

Geef je mening!
recipe image
Recept
Kabeljauw uit de oven met tomaat en citroen
Geschreven door
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

PRAAT JE MEE?