Kaneelbroodjes, ik eet ze het liefst nog een beetje warm met gesmolten bruine suiker en spicy kaneel. En een dikke laag roomkaas frosting mag natuurlijk ook niet ontbreken. Ik ben er dol op!
Met dit recept begeleiden we stap voor stap naar deze guilty pleasure, waar je je vingers letterlijk bij aflikt. Ga zelf met de handen in het deeg, ga vouwen en lekker bakken. Dan heb je morgen heerlijke broodjes voor de lunch, of een zoete snack om van te genieten!
Bakken is fijn. In dit artikel lees je hoe je de lekkerste koekjes maakt en hier lees je recepten voor brood bakken!
Lees hier onder verder voor het kaneelbroodjes recept!
Wat zijn kaneelbroodjes?
Kaneelbroodjes, cinnamon rolls of danish zijn kruidige ronde deegrolletjes, met een zoete vulling van suiker, boter en kaneel. Deze lekkernij vindt z’n oorsprong in Zweden en Denemarken
Elk jaar op 4 oktober vieren de Zweden feest. Want die dag is Kanelbullens Dag. Dag van het kaneelbroodje. De Kanelbulle wordt voornamelijk als ontbijt gegeten of tijdens de Fika (traditionele koffiepauze) en geef ze eens ongelijk. Het is altijd de juiste tijd voor een heerlijk kaneelbroodje, toch?