Gewoon genieten bij de Kapschuur in Naarden

Irene Woltinge
Irene Woltinge

Gisteren waren wij in Naarden! In deze prachtige vestingstad vind je vele toffe restaurants. Wij waren er dit keer op uitnodiging van De Kapschuur. En als klap op de vuurpijl mochten we ook vast de WijnSpijs combinatie proeven die geserveerd wordt tijdens de WijnSpijs Wandeling op 25 november. Lees snel verder!

De Kapschuur in Naarden

Ook in Naarden heeft de herfst vol in gezet. Het is koud en donker wanneer we aankomen in de prachtige Vesting. Perfect weer voor een avondje voor de open haard dus.
In De Kapschuur is, helaas voor ons, geen open haard, maar het is er wel ontzettend knus en warm ingericht. We worden ontvangen door gastvrouw Anne. Zij heeft een mooi plekje bij het raam voor ons. Perfecte plek, want naast stiekem meekijken in de keuken, kunnen we zo ook uitkijken op het rustige kerkplein.

Bourgondisch genieten

Stiekem had ik thuis de kaart al bekeken en mijn zinnen op het stoofpotje gezet, heerlijk met dit weer. Maar ik ben solidair met m’n tafelgenoot. Wij besluiten dat we alle vertrouwen in de chef hebben en laten ons compleet verrassen.

We starten met een klassieke carpaccio en een salade met eendenborst. De salade is de verrassing van de avond. Prachtig opgemaakt en de smaken zijn bijzonder goed op elkaar afgestemd. Dan de main dish! Anne komt aanlopen met een rib eye voor mijn tafelgenoot én een stoofje voor mij! Feest!
Later begreep ik dat mijn tafelmaatje al had doorgegeven dat ik hoopte op de stoof.. Enfin, het was heerlijk. En VEEL! Net als de rib eye.

Flinke porties en geheime ingrediënten

De porties zijn zo bourgondisch groot dat ik eigenlijk geen dessert meer op kan. Maar ik laat me niet kennen wanneer ik De Gooische Bluf voorgeschoteld krijg. Wat hier precies in zit weet ik niet (het is een geheim recept) maar ook dit is zo lekker dat ik het glas helemaal uitlepel.Houd je niet van teveel poespas, maar gaat je voorkeur uit naar gewoon lekkere, smaakvolle gerechten in een gezellige, bourgondische setting? Dan zit je bij de Kapschuur zeker goed!
Je kunt het natuurlijk ook uitproberen tijdens WijnSpijs Wandeling in Naarden. Wij kunnen vast verklappen dat jij je dan óók kunt verlekkeren aan dat stoofpotje!

De Kapschuur
Kerkpad 1
1411 PW Naarden

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?