Deze kersentaart is net zo lekker als dat 'ie eruit ziet! De rode kersen binnenin de taart geven dit recept een extra retro-effect, maar zijn ook heerlijk zoet.

Kersentaart met amandelen

0 from 0 votes
Course: Nagerecht, SnackDifficulty: Makkelijk
Porties

8

stukjes
Voorbereiden

15

minutes
Bakken

35

minuten

Makkelijk te maken, met weinig moeite en overheerlijk lekker! Deze kersentaart uit de oven is één van de vele makkelijke en lekkere bakrecepten uit De Zoete Bakplaat van Rukmini Iyer.

Ingrediënten

  • 170 gram 170 roomboter op kamertemperatuur

  • 170 gram 170 lichtbruine basterdsuiker

  • 3 3 middelgrote vrije-uitloopeieren

  • 100 gram 100 zelfrijzend bakemeel

  • 75 gram 75 gemalen amandelen

  • 1 tl 1 bakpoeder

  • 100 gram 100 gekonfijte kersen, gehalveerd

  • 50 gram 50 amandelschaafsel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht/ 180 °C elektrisch. Klop de boter en suiker tot een glad geheel en klop een voor een de eieren erdoor.
  • Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen en het bakpoeder erdoor, maar meng niet te lang. Schep het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 26 centimeter.
  • Strooi de gekonfijte kersen en het amandelschaafsel erover en bak de taart 30-35 minuten tot de bovenkant stevig aanvoelt en een spies er schoon uit komt.
  • Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen, til hem er dan voorzichtig uit en laat kort op een rooster afkoelen voor je hem warm of op kamertemperatuur opdient.

Tips

  • Vervang het zelfrijzend bakmeel door glutenvrij zelfrijzend bakmeel, om het gerecht glutenvrij te maken.
  • Restjes kun je 2-3 dagen in een trommel op een koele plek bewaren.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

De Zoete Bakplaat van Rukmini Iyer

In de Zoete Bakplaat zijn 75 heerlijke, zoete gerechten uit de oven te vinden. Koekjes, cake, taarten, brownies, noem het maar op! De gerechten zijn makkelijk om te maken, dus het receptenboek is geschikt voor elke zoetekauw.

Rukmini heeft rekening gehouden met verschillende diëten; glutenvrij, vegan en diabetici-vriendelijk. In De Zoete Bakplaat staat achterin een overzicht welke recepten geschikt zijn voor het dieet of eenvoudig aan te passen zijn. Ontzettend handig!

De zoete bakplaat Receptenboek

De Zoete Bakplaat

  • Auteur | Rukmini Iyer
  • Fotografie | David Loftus
  • Uitgever | Becht
  • Omvang | 240 pagina's
  • ISBN | 9789023016878
  • Prijs | €21,99

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten