Dak- en thuislozen vieren toch kerst bij de BurgerBar in Amsterdam

WijnSpijs
WijnSpijs

Iedereen verdient een lekkere maaltijd met kerst, zeker diegene zonder huis. Bij De BurgerBar in Amsterdam krijgen alle dak- en thuislozen een gratis maaltijd. Samen met het Leger des Heils zorgt De Burgerbar, dat dak- en thuislozen in Amsterdam een leuke (én lekkere) kerst kunnen beleven. 

Voor iedereen kerst

In het kader van de kerstgedachte geeft De BurgerBar en Het Leger Des Heils op verschillende locaties vouchers uit voor zo’n maaltijd. Het bestaat uit een lekkere burger, friet en een drankje naar keuze.

De BurgerBar deelt de maaltijden uit op kerstavond, eerste en tweede kerstdag. De Burgerbar wil op deze manier iets terug doen voor de stad en ervoor zorgen dat niemand wordt overgeslagen deze kerst. 

BurgerBar Kerst Amsterdam

We willen graag laten zien dat we in verbinding staan met de gemeenschap. Kerstmis is de tijd van het jaar waarin iedereen voor elkaar klaar staat en mensen iets terug doen voor de omgeving. De perfecte periode om te laten zien dat de BurgerBar ook klaarstaat voor de gemeenschap.

Yuval Alkobi, oprichter van de actie

Bigger and better

Dit is niet de eerste keer dat de Burgerbar zo’n actie organiseert. Vorig jaar waren er ook al 100 gratis burgers. Door het grote succes van die actie, wordt er dit jaar nog groter uitgepakt, met maar liefst 500 vouchers om een gratis burger te halen. 

BurgerBar Amsterdam kerst

De Burgerbar

De Burgerbar is een populaire ‘burgerbar’ in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en zelfs in Bordeaux. In 2007 openden ze hun eerste vestiging in Amsterdam. Inmiddels zijn er nu zeven vestigingen, de achtste wordt in voorjaar 2020 geopend.

Bij de Burgerbar kan je genieten van de ‘originele’ hamburger. Deze bestaat uit goed vlees, vers brood, verse groenten en een niet te overheersende saus.

Benieuwd? Neem dan hier een kijkje op de website! 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

PRAAT JE MEE?