Dit recept voor een heerlijk citroen toetje met bastogne en meringue is afkomstig uit Eva Posthuma de Boer’s nieuwe kookboek Voer Voor Vrienden en onderdeel van onze Voer Voor Vrienden Winter/Kerstmenu! Het hele menu met alle bijbehorende recepten en wijnsuggesties vind je hier! 

Lees snel verder voor dit verfrissende en lekkere recept voor dit toetje met citroen!

Citroen toetje met bastogne en meringue

3 from 28 votes
Course: DessertCuisine: Hollands
Portie

6

Personen
Bereidingstijd

10

minutes
Rusttijd

120

min

Dit bastogne-meringue-citroen toetje krijgt van mijn buurmeisje - waarmee ik wel eens toetjes maak - de meeste punten, omdat ze het super-super-superlekker vind, én het snel te maken is, én altijd lukt.

Ingrediënten

  • 240 gram 240 lemon curd (pot)

  • 200 ml 200 kwark

  • 200 ml 200 slagroom

  • 100 gram 100 meringues (van de supermarkt of bakker)

  • 4-6 4-6 bastognekoeken

aan de slag!

  • Doe de lemon curd en de kwark in een kom en roer door elkaar.
  • Klop de slagroom stijf. Spatel voorzichtig door het curdmengsel.
  • Verkruimel de meringues en roer er voorzichtig door. Zet minimaal 2 uur in de ijskast.
  • Schep het mengsel in mooie bakjes of glazen, verkruimel de bastognes, en strooi eroverheen.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten