Elke week een andere foodie of wijnlover in het zonnetje in onze minirubriek! Follow Friday gaat over leuke mensen met een passie voor de mooie en lekkere dingen in het leven.

Instagrammers die het waard zijn om te volgen, door hun toffe feed, (wijn)reizen, restauranttips of grappige en persoonlijke stories.

Deze week: Annemiek van KeukenLiefde.nl, Food Blog van het jaar 2016 én 2017!

Follow Friday | @KeukenLiefde Annemiek

Mini interview

Annemiek Verweij droomt, denkt en praat elke dag over lekker eten. Daarom richtte zij in 2012, met behulp van haar man Johan, een receptenwebsite op: KeukenLiefde.nl.

Hier post zij elke dag zelfgemaakte recepten die verslavend lekker zijn. Haar man en dochtertje van 8 jaar helpen haar hierbij. In 2016 én 2017 is KeukenLiefde uitgeroepen tot Food Blog van het jaar! Naast hun blog delen zij ook elke week een kijkje in hun keuken en verschillende vlogs op het Youtube-kanaal van KeukenLiefde. KeukenLiefde is dus uitgegroeid tot een waar familieproject, waar zij allemaal hun liefde voor lekker kunnen delen!

Daarbovenop hebben zij vorig jaar hun eerste kookboek uitgebracht: Koken met KeukenLiefde. Het tweede kookboek staat ook al op de planning! Op KeukenLiefde.nl staan vele lekkere recepten, maar wat is eigenlijk het favoriete recept van Annemiek? Lees het hier!

Naam | Annemiek, Johan & Ella Marie | KeukenLiefde.nlInstagram account | @keukenliefde

Je kan zien dat je passie hebt voor je vak. Wat vind je hier het mooiste aan?
Dat ik elke dag bezig kan zijn met mijn hobby: koken! Maar ook dat ik andere mensen kan enthousiasmeren om elke dag iets lekkers op tafel te zetten en iets nieuws te proberen. Elke dag lekker eten is namelijk helemaal niet moeilijk en iedereen kan het!

Je hebt al best wat bereikt! Wat zou je nog meer willen bereiken?
Oooh, natuurlijk zijn er altijd doelen… Een mens is nu eenmaal niet snel tevreden. 😉 Maar ik ben eigenlijk heel erg blij met wat we nu bereikt hebben! Het delen van recepten waar we blij van worden, dat blijf ik toch het allerleukste vinden. En er elke dag samen met je gezin van genieten is het allermooiste! 🙂

Beste wijnspijs-combinatie ooit gegeten?
Pfff… Ik zeg zo vaak: “Dit is de lekkerste… ooit!” De beste wijnspijs-combinatie ooit ervaren was ongetwijfeld op mijn dertigste verjaardag in restaurant De Librije, maar een zelfgemaakte lasagne met een goede Chianti maakt mij ook erg gelukkig!

Zie ook ons recept voor traditionele lasagne 

Van alle recepten op KeukenLiefde.nl, welke is je favoriet?
Weer zo’n lastige vraag! 😉 Alles is lekker natuurlijk maar als ik MOET kiezen dan ga ik voor lasagne. Dat is mijn ultieme comfort food waar ik al mijn liefde voor lekkers in kwijt kan!

​Wij vonden de onderstaande frambozencheesecake van KeukenLiefde er ook erg lekker uitzien! 

Met wie zou je weleens uiteten willen?
Date night met manlief natuurlijk! Maar echt, ik kan me geen beter gezelschap wensen. We delen dezelfde passie en een avondje uit eten met z’n tweeën doen we véél te weinig!

Als je de lotterij zou winnen, waar zou je dan uiteten gaan?
Alle drie-sterrenrestaurants ter wereld. Ik hoop dus op een flink geldbedrag!  😉

De ultieme keuken-tip?
Zorg voor een vlijmscherp keukenmes en slijp hem regelmatig!

Heb je een guilty-food-pleasure?
Mayonaise!!

And last but not least: Wat is jouw speciaalste food-ervaring aller tijden?
Samen met Johan uit eten in De Librije!

Klik hier om KeukenLiefde op Instagram te bekijken.