Kikkererwten passen perfect in een vegetarisch dieet. Het zijn natuurlijk peulvruchten, dus eiwitrijk en geschikt als vleesvervangers. Daarbij zijn kikkererwten groter en steviger dan bonen en linzen, dus je hebt ook nog eens een lekkere 'bite'.
Deze vegetarische curry is zo vol van smaak, structuur en proteïnen dat je het vlees absoluut niet zult missen. Ideaal voor gezinnen met zowel vega's als niet vega's! Lekker met rijst, couscous of naan brood.
Kikkererwten weken en koken.
Kikkererwten zijn van zichzelf kei- en keihard. Je zou ongeweekte kikkererwten dus uren moeten koken om ze eetbaar te maken. Daarom weken we ze voordat we ze koken. De beste manier is om de kikkererwten 's avonds voordat je naar bed gaat in een pan met ruim koud water te doen. Let op, ze zuigen zich vol met water dus ze moeten goed onder water staan. Zo'n 10 cm bovenop de kikkererwtjes. Week ze ongeveer 8 - 12 uur maar niet langer omdat ze dan moezig kunnen worden.
Spoel de kikkererwten met vers koud water af in de ochtend.
Zet een pan op met genoeg water en doe er een flinke snuf zout bij. De kooktijd van kikkererwten is afhankelijk van het einddoel. Voor onze curry houd je 45 - 60 minuten aan omdat ze beetgaar mogen blijven. Wil je zelf hummus maken, kook ze dan anderhalf uur totdat ze goed zacht zijn.
Kikkererwten die je niet meteen gebruikt, kun je invriezen en maandenlang bewaren in een afgesloten bak.
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten