Kikkererwtensoep zit boordevol goede stoffen en is ook erg lekker en voedzaam! In kikkererwten zitten veel vitaminen, mineralen, eiwitten en vezels. Dit zijn plantaardige eiwitten, waardoor dit ook een goede bron van eiwitten is voor degene die geen dierlijke producten eten.

Dit recept is voor een 'Siciliaanse' kikkererwtensoep, maar in veel meer landen zijn kikkererwten enorm in trek. Zo wordt er in het Midden-Oosten ook veel met kikkererwten gekookt en is de Marokkaanse kikkererwtensoep harira ook razend populair.

Toch niet jouw ding? Probeer een ander soep recept!

Antonio's wilde kikkererwtensoep

4 from 2 votes
Recipe by Merijn Tol Course: Soep, VoorgerechtCuisine: SiciliaansDifficulty: Makkelijk
soep

4

porties
Bereidingstijd

25

minutes

Tips van de auteur: deze kikkererwten soep is een wonder van eenvoud en helemaal la vita Siciliana. De worst en cicerchia of kikkererwtenmeel maken 'm het toppunt van boers genot.

Natuurlijk is daarbij een fijn boers Siciliaans lied gekozen door Roberta en Antonio: Ciuri Ciuri in de versie van Otello Profazio. Heb je zin om nog meer in de stemming te komen? Eet 'm dan terwijl je op Netflix de Siciliaanse serie Montalbano kijkt, verslavend heerlijke detective die zich afspeelt op Sicilië in de regio van Ro en Antonio. Sterker nog, Luca Zingaretti, die Montalbano speelt, is een graag geziene gast in hun restaurant.

Ingrediënten kikkererwtensoep

  • 4 4 verse venkelworsten

  • 1 el 1 venkelzaad, gekneusd

  • 2 gram 2 knoflooktenen, gepeld

  • 500 gram 500 brocoli of bimi

  • 1½  liter 1½  water

  • Kommetje Kommetje cicerchia of kikkererwtenmeel (zo'n kommetje dat je voor nootjes zou gebruiken)

  • peperoncini

  • Ook nodig
  • olijfolie

kikkererwtensoep recept

  • Snijd de worsten open en haal het vlees eruit (velletje mag weg).  Bak het vlees in een koekenpan in het eigen vet lekker rul en goudbruin op middelhoog vuur. Schep de helft eruit.
  • Voeg het venkelzaad toe en rasp de knoflook erboven. Bak 3 minuten.
  • Voeg een scheut olijfolie toe. Snijd de broccoli fijn en voeg toe.
  • Voeg het water toe en genoeg zout. Breng langzaam aan de kook.
  • Voeg nu beetje bij beetje het kikkererwtenmeel of cicerchia toe. De soep gaat nu binden.
  • Breng op smaak met peperoncini. Je kunt de soep serveren als de broccoli net gaar is, of nog wat langer koken, net wat je lekker vindt. Schep de soep in rustieke kommen, schep de rest van het worstvlees erin, bestrooi met extra peperoncini en besprenkel met nog wat olijfolie.

Tips

  • Ook zin in een salade? Deze Bulgur Salade uit Café Mazahar is een aanrader!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Kikkererwtensoep uit Café Mazahar van Merijn Tol

Café Mazahar is een prachtig boek dat is ontstaan uit liefde voor de Mediterraanse keuken. In dit boek wordt je meegenomen in verhalen over recepten, maar ook de plaatsen waar de gerechten vandaan komen. Tevens biedt het genoeg keuze voor vegetarische, of zelfs veganistische recepten. Merijn Tol, de schrijfster van dit boek is meer dan een kok: Zij schrijft onder andere over eten, is foodstylist en ontwikkelt haar eigen recepten.

Titel  | Café Mazahar
Schrijver  | Merijn Tol
Fotograaf  | Saskia van Osnabrugge
Uitgever  | Nijgh Cuisine
Release  | 30 augustus 2022
Bekijk de prijs hier op Bol.com

cafe-mazahar-merijn-tol

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten