Kimchi maken is een ware rage aan het worden. Net als andere gefermenteerde producten als kombucha, bevat dit kimchi recept heel veel vitaminen en probiotica die zorgen voor een gezonde darmflora.
(En heb je eenmaal een pot zelfgemaakte kimchi op de keukenplank staan? Dan moet je deze tosti kimchi écht een keer maken. )
Is kimchi gezond?
Kimchi behoort tot de vijf gezondste voedingstoffen ter wereld. Het fermenteren van groenten is een eeuwenoude bereidingswijze om groenten te bewaren. Net zoals wij bijvoorbeeld met zuurkool en augurken doen. Door de fermentatie bevat kimchi ontzettend veel vezels, probiotica en vitaminen. Samen zorgen ze voor een goede spijsvertering, darmflora en gewichtscontrole. Samen met olijfolie, soja, yoghurt en linzen behoort kimchi dan ook tot de gezondste voedingstoffen ter wereld.
Kimchi van Ae Jin Huys
Kimchi is een van de populairste gerechten uit de Koreaanse keuken. De Gents-Koreaanse Ae Jin Huys neemt je in haar nieuwe boek mee in de verschillende bereidingswijze van kimchi. Van eenvoudig kimchi tot vegan kimchidumplings! In Gent heeft Ae Jin Lee haar bedrijf Mokja! geopend waar ze pop-ups en workshops houdt.
Kimchi
- Auteur | Ae Jin Huys
- Uitgever | Lannoo
- Omvang | 208 pagina's
- ISBN | 9789401462587
- Prijs | € 25,99