Deze kipcurry met kokos van Nik Sharma is een heerlijke curry, die makkelijk te maken is. Met een goede spice en gebalanceerde smaak, is dit echt een aanrader!
De Smaakbenadering
- Net als in de Caldine (uit receptenboek) en de Kip met zwarte peper (uit receptenboek) vormt de volle textuur van het vet van de kokos het fundament van dit gerecht.
- Door de kokos te roosteren wordt het aroma versterkt en krijgt deze curry een diepere en vollere smaak.
- De azijn wordt pas op het laatst toegevoegd om het risico te verkleinen dat de kokosmelkemulsie scheidt.
De Smaakvergelijking van Nik Sharma
In de Smaakvergelijking gaat Nik Sharma in op de beleving van smaak in de gerechten. Wat maakt een gerecht speciaal? Waarom vinden we het ene gerecht lekkerder dan het andere? Sharma gaat in zijn receptenboek in op onder andere deze vragen.
De Smaakvergelijking
- Auteur | Nik Sharma
- Fotografie | Nik Sharma
- Illustraties | Matteo Riva
- Omvang | 352 pagina's
- Uitgever | Fontaine Uitgevers
- ISBN | 9789464040586
- Prijs | €39,99