Ketoproof kipgehaktballetjes met prei en curry [recept]

Belgische bestsellerauteur Pascale Naessens is in België uitgegroeid tot het boegbeeld van gezonde voeding. Na het met haar kookkunsten veroveren van België is ze ook in Nederland aardig op weg! Niet gek wat haar kookboeken maken het volgen van een lowcarb of ‘keto geen dieet’ een stuk makkelijker en lekkerder! Ook in haar nieuwste boek zijn de recepten meestal lowcarb en ketoproof. Maar het allerbeste, ze bestaan uit maar 4(!) ingrediënten. Lucky us, want wij mogen vast een aantal recepten delen uit Nog Eenvoudiger 2. 

Deze gehaktballetjes van kip met prei en curry zet je binnen no time op tafel en zijn helemaal low carb en keto! Aan de slag dus. 

gehaktballetjes van kip in de pan

En hier komt ‘ie, met maar 4 ingrediënten! Echt!? Ja, echt. Waanzinnig lekker eten, maar dan wel precies zoals je trainer je voorschrijft. Het kan! 

Ketoproof Kipgehaktballetjes met prei

• 300 g kippengehakt
• 2 eetlepels groene currypasta (zie tip)
• 200 ml kokosmelk
• 2 preistengels

Aan de slag!

Kruid het gehakt met peper en zout, draai er gehaktballetjes van en bak ze bruin in boter of olijfolie. Snijd intussen de prei in ringetjes en houd wat groen van de prei opzij voor de afwerking.

Haal de gehaktballetjes uit de pan; ze hoeven nog niet gaar te zijn, wel gebruind. Giet het bakvet niet weg, tenzij het verbrand is. Doe de prei in de pan, giet er een flinke scheut water bij en leg het deksel erop. Stoof een zestal minuten tot de prei gaar is.

Giet de kokosmelk erbij, roer er 2 eetlepels groene curry door, kruid met peper en zout en voeg de gehaktballetjes toe. Laat nog even doorkoken tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Serveer in een diep bord en werk af met wat fijngesnipperd groen van de prei.

TIP | GROENE CURRY
Wees altijd voorzichtig met curry. Proef eerst hoe sterk de curry is en voeg toe naar smaak.

Nog eenvoudiger 2 | Pascale Naessens

Nog eenvoudiger 2 bookcover - Pascale Naessens

Het is geen toeval dat er maar 4 ingrediënten voorkomen in dit curry recept. Pascale Naessens doet niet anders in Nog eenvoudiger 2. Want na het succes van de eerste Nog  eenvoudiger kon een vervolg niet uitblijven. 

Het boek staat vol low carb en keto recepten, maar ook een paar uitbundige traktaties. Die hebben we ook af en toe nodig. 😉 Probeer bijvoorbeeld deze zalige camembert uit de oven, ook uit Nog eenvoudiger 2.

Koop ‘Nog eenvoudiger 2’ hier op bol.com

Nog eenvoudiger 2

Auteur | Pascale Naessens
Uitgever | Lannoo
Omvang | 224 pagina’s
ISBN9789401458580
Prijs | € 25,99

Summary
recipe image
Recipe Name
Gehaktballetjes van kip met prei en curry
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Simple Share Buttons