Zijn kippenvleugeltjes de ultieme zondagse snack? Ik vind van wel.

Deze vleugeltjes van de kip zijn misschien wel het meest malse stukje vlees van de kip. Ze zijn zo klaar!

En je maakt het eenvoudig op smaak met een zelfgemaakte marinade. Gebruik onderstaand recept als basis en voeg naar smaak meer van het een, of het ander toe. Maak genoeg, want ze zijn zo op!

Kippenvleugels, Alitas de pollo

0 from 0 votes
Recipe by Rosa Cienfuegos Course: SnacksCuisine: MexicanDifficulty: Makkelijk
Portie

20

kippenvleugels
Bereidingstijd

30

minutes

Deze kippenvleugels zijn een populaire nachtelijke snack die vaak wordt verkocht vlak bij de metrostations in Mexico-Stad. Hun rokerige geur lokt mensen die op weg naar huis zijn na een avondje uit.

Ze zijn ook een geweldige snack om te eten bij een koud biertje terwijl je voetbal kijkt op een zondagmiddag. Ik raad je beslist aan om een dubbele hoeveelheid te maken!

Ingrediƫnten

  • 500 5 0 0 ml 500 5 0 0 neutrale olie om in te bakken

  • 10 kippenvleugels 10 gehalveerd

  • 40 gr 40 boter

  • 150 gr 150 Buffalo hot sauce

  • 150 ml 150 tomatenketchup

  • 1 snuf 1 knoflookpoeder

  • 1 el 1 witte wijnazijn

  • 1 el 1 worchestersauce

  • 1 snuf 1 zout

  • 3 3 limoenen

  • Ook handig:
  • 1 1 keukenthermometer

Bereiding

  • Verwarm de olie in een heel grote stevige pan op middelhoog vuur tot de keukenthermometer 160 graden aangeeft.
  • Leg de kippenvleugels in de hete olie, bak ze, terwijl je ze geregeld draait, 5 min. Draai daarna het vuur laag tot de keukenthermometer 130 graden aangeeft.
  • Bak de kippenvleugels nog 20 minuten of totdat ze diepbruin en heel krokant zijn. Schep met een schuimspaan de kippenvleugels uit de pan en laat ze uitlekken op een met keukenpapier beklede bakplaat.
  • Smelt ondertussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de pikante saus, tomatenketchup, het knoflookpoeder, de witte wijnazijn, en de worchestersaus toe en roer 2 tot 3 minuten tot de saus donkerrood wordt.
  • Leg nu de kippenvleugels in de koekenpan en schep ze om zodat ze omhuld worden met de saus. Breng de kippenvleugels op smaak met een klein snufje zout, haal de pan van het vuur en schep de kippenvleugels op een groot serveerbord.

Tips

  • Wil je liever niet frituren? Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bak de kippenvleugels in de oven. Hoe lang moeten kippenvleugels in de oven? Na ongeveer 45 minuten zijn ze gaar.

    Je kunt ze van te voren eventueel mengen met een of twee eetlepels bakpoeder voor een extra knapperig resultaat.
  • Wil je niet frituren of de oven gebruiken Ć©n heb je een airfryer? Lees hieronder hoe je kippenvleugels in de airfryer maak.
  • Voor dit recept gebruik je Buffalo Hot Sauce. Elke andere pittige rode saus is net zo goed.
    Dus heb je nog Boterna, Chili, of Sriracha in huis? Dat kan zeker ook. Maak het zo pittig als je lekker vindt. Je kunt naar verhouding ook meer ketchup gebruiken.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Kippenvleugels uit de airfryer

Wil je niet frituren en heb je geen oven? Je kunt dit recept ook maken met kippenvleugels uit de airfryer!

  • Meng de kippenvleugels met zo'n 100 gram bloem.
  • Verwarm de Airfryer op 180 graden.
  • Bak de kippenvleugels zo'n 25 minuten in de airfryer en schud tussendoor een paar keer.
  • Ga nu verder met stap 4 uit het bovenstaande recept!

Comida Mexicana van Rosa Cienfuegos

Dit recept voor kippenvleugels komt uit dit boek van de Mexicaanse Rosa Cienfuegos. Een zeer uitgebreid en kleurrijk kookboek met alle klassiekers, maar ook modernere gerechten uit de Mexicaanse kijken. We delen vast dit recept, maar ook Rosa's fruitsalade en ceviche met je.

Het boek bevat echt heel veel recepten en nodigt je direct uit om een feestje te organiseren, zo leuk en gezellig zien ze eruit. De ingrediƫntenlijsten zijn kort en niet ingewikkeld. Net als de recepten zelf.

Comida Mexicana
  • Titel: Comida mexicana
  • Auteur: Rosa Cienfuegos
  • Uitgever: Good Cook
  • ISBN: 9789461432520
  • Prijs: 25,95

šŸ“Gang

šŸ¾Ā Gelegenheid

ā€¢ ā€¢

šŸ„§Ā Gemak


šŸ‰Ā Ingredienten